İtalyan Fincantieri tersanesi, Norwegian Cruise Line için inşa edilen yeni nesil yolcu gemilerinin ilkini suya indirdi.  142.500 grostonluk Norwegian Prima isimli geminin, Fincantieri tarafından geliştirilen bir prototip projede inşa edilecek 6 gemiden ilki olduğu belirtildi.

Her biri gövesinde sanat eseri taşıyacak!

Suya indirilen geminin gövdesinde Peeta olarak tanınan İtalyan grafiti sanatçısı Manuel Di Rita tarafından icra edilmiş bir grafiti sanatı yer alıyor. İnşa edilecek her geminin gövdesinde benzersiz bir sanat eseri bulunduracağı belirtiliyor.

Yolcu gemisinin ilk kez yüzdürülmesinden sonra Fincantieri, Norveç Prima'yı kuru havuzdan tersanedeki montaj rıhtımına yeniden konumlandırdı. Gemi teslim edilip 2022 yazında ticari seyrine başlamadan önce donanım ve yaşam alanları üzerindeki çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Norveç Cruise Line'ın CEO'su Harry Sommer; ''Norwegian Prima, markamız için heyecan verici yeni sınıfımız ''Prima'' için teslim edilecek ilk gemiyi temsil ediyor." İfadelerini kullandı.

Denize açılan daha fazla alan!

Fincantieri prototip tasarımında, gemide denize açılan daha fazla alana yer verilerek geminin dış dünya ile daha içli dışlı olmasının amaçlandığı belirtiliyor. Gemide ayrıca okyanus manzarası sunan iki havuzun yanısıra yolcuların suyun üzerinde havada yürüyormuş gibi hissettikleri, tasarımında Fincantieri imzası bulunan iki cam köprü bulunuyor. Diğer yandan tasarımda teknenin verimliliğini ve taşıma kapasitesini artıran düz hatlı bir pruvanın yanı sıra Fincantieri'nin yakıt tüketimi optimize etmek ve çevresel etkiyi azaltmak üzere tüm son düzenlemelere uyulduğu belirtilen enerji verimliliğine odaklandığı vurgulanıyor.

Norwegian Prima ve beş kardeş geminin 2022 ve 2027 yılları arasında teslim edileceği açıklandı. Gemilerin her birinin 3,215 yolcu kapasiteli ve 294 metre uzunluğunda olacağı edinilen detaylar arasında.

Editör: TE Bilişim