Alman Sea Cloud Cruises şirketi, bu yılın bitimine kadar hizmete başlatmayı umduğu 453 fit uzunluğunda üç direkli ve tam donanımlı yelkenli bir gemi inşa ediyor.

Devasa bir yelken yüzey alanına ihtiyaç duyan gemi, yelkenli inşaatında ustalaşmış dünyadaki birkaç uzmandan biri olan Polonyalı yat tasarımcısı Zygmunt Chorén'in ofisleri tarafından geliştirildi.

Sea Cloud Spirit için mizana direği hazırlanıyor!

Sea Cloud Spirit olarak anılacak yeni yelkenli geminin tamamlanması için kıç kıç tarafına dikilecek ‘’mizana’’ olarak da adlandırılan direğin en önemli husus olduğu belirtiliyor. Miana direği yalnızca yelkenleri taşımakla kalmayacak, aynı zamanda geminin motoru için egzoz sistemini de içinde bulunduracak. Hamburg denizcilik şirketi Sea Cloud Cruises Genel Müdürü Daniel Schafer, " Hazırlıkalr tamamlanır tamamlanmaz motoru test etmeye başlayabiliriz." diye açıklama yaptı.

Yeni yelkenli geminin inşasının ise 10 yıldan fazla süren sorunlu bir hikaye’ye sahip olduğu biliniyor. Gemi 2008 yılında yapım aşamasındaydı, Sea Cloud Hussar olarak adlandırılacaktı ancak tersane iflas etti. Şirket ancak 2018'de gövdeyi alıp yeni bir tersane ve tasarım ekibi ile projeye devam edebildi. Planlar, geminin, özel balkonlu modern 25 kabinin yanı sıra bir yolcu asansörü ve bir spa da dahil olmak üzere 69 kabiniyle 136 yolcuyu barındırması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim