Dünyanın en büyük sivil hastane gemisi Global Mercy Afrika'daki ilk görevinde faaliyete geçmeden önceki son adımında Avrupa'ya ilk yolculuğuna hazırlanıyor. Stena RoRo'nun proje yönetimi altında kuzey Çin yer alan Tianjin Xingang tersanesinde inşa edilen 37.000 grostonluk gemi, tersaneden geleneksel bir tören ile ayrıldı

Stena RoRo'nun genel müdürü Per Westling, "Bu özel gemiyi teslim almaktan gurur duyuyoruz. Gemide gerçekleştirilecek faaliyetler nedeniyle gemi inşasına belirli özel ve katı talepler vardı. Ancak tersane için bir ilk olan bu gemi başarıyl inşa edildi.''

Malta bayrağıyla Afrika kıyılarında!

Detaylı tasarımların Deltamarin tarafından hazırlandığı ve inşaatın Çin'de yer alan Tianjin Xingang tersanesinde yapıldığı bilinen, Lloyd's Register tarafından sınıflandırılan 173 metre uzunluğundaki gemi, Malta bayrağı altında Afrika kıyılarında faaliyet gösterecek.

Gemi, ilk olarak önümüzdeki aylarda tıbbi ekipmanın kurulacağı Belçika'ya gidecek. Daha sonra sponsorlara, gönüllülere, medyaya ve diğer ilgili taraflara sunulmak üzere Rotterdam'a seyredecek. Bundan sonra gemi, Senegal Dakar'da hizmet için Batı Afrika'ya seyir yapmaya hazır olacak.

Mercy Ships'in misyonu dünyanın en yoksul bölgelerinde ücretsiz sağlık hizmeti sağlamak olduğu bilinmekte. Global Mercy isimli gemi ile Mercy Ships, ilk kez organizasyonun özel ihtiyaçları için tasarlanmış ve inşa edilmiş bir gemiye sahip olacak. Önceki gemiler daha küçük olmakla birlikye diğer segmentteki gemilerden hastane gemilerine dönüştürülmüştü.

6 ameliyathane, 200 kişilik yatak!

Gemide 6 ameliyathane, 200 kişilik yatak, bir laboratuvar ve bir göz kliniği bulunuyor. Gemi 641 kişilik mürettebat ve tıbbi personel ile faaliyet gösterecek. Gemide ayrıca diş kliniklerinin yanısıra toplum sağlığı eğitimi de dahil olmak üzere bir takım kıyı programları yer alacak.

Global Mercy'nin ilk görevi için 2022'nin başlarında Senegal'e varması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim