CSSC'nin kuzey Çin'de bulunan Tianjin Xingang tersanesinde birkaç yıldır süren inşasının ardından, türünün şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük sivil gemisi olan Global Mercy isimli hastane gemisi resmi deniz denemelerini tamamladı. Tersane, bu yaz gemiyi teslim edeceğini belirtti.

Önce Antwerp ve Rotterdam'a, oradan Senegal'e!

Gemi teslim edildiğinde, mürettebatını almak ve teçhizatı ile donatılmak üzere Antwerp ve Rotterdam'a, ardından ilk görevi için Senegal'e gidecek.

Mercy Ships Deniz İcra Danışmanı Jim Paterson; “Global Mercy'nin her testi başarıyla geçtiğini söylemekten memnuniyet duyuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Malta bayraklı olacak!

İsveçli Ro/Pax operatörü Stena RoRo'nun liderlik ettiği ve Fin deniz gemi tasarım şirketi Deltamarin'in tasarımına katkıda bulunduu projede gemi, LR tarafından klaslanmasının yansıra Malta bayrağı altında seyredecek.

Stena RoRo CEO'su Per Westling, "Global Mercy'de sağlanacak hastane hizmetleri, iyi havalandırma sağlanması ve titreşimlerin en aza indirilmesi gibi özel gereksinimleri beraberinde gerektiriyor. Bu gibi detaylar da kontrol edildi ve her açıdan onaylandı." dedi.

200 hastane yatağı, 650 personel!

Stena RoRo'nun, Ro/Pax feribotları için uygulanan uluslararası standartlara dayandırdığı  projede gemi, hastane tesislerinin dahil edildiği bir yolcu gemisi tasarımına dönüştürüldü. Global Mercy'de altı ameliyathane, 200 hastane yatağı, bir laboratuvar, bir hasta kliniğinin yanında bir göz ve bir diş kliniği bulunmakta. Gemi, toplamda 640 mürettebat dahil olmak üzere 950 kişiyi barındırabilecek.

İlk görev yeri Senegal!

Global Mercy isimli geminin ilk görevini 2022'de Senegal Dakar'da icra edecek. Gemi, profesyonel denizciler ve sağlık personeli ile üzere dünyanın dört bir yanından 600'den fazla personelle yetersiz hizmet alan topluluklara çeşitli tıbbi hizmetler sağlayacak.

Sahra altı Afrika'da nüfusun yüzde 93'ünden fazlasının güvenli tıbbi bakıma erişimi yok ve koronavirüs salgını sınırlı yerel kaynakları tamamen baskı altına aldı. Mercy Ships, bir hastane gemisinin, sınırlı altyapısı olan kıyı ülkelerindeki tıbbi bakım ihtiyacını karşılamak için ideal bir platform sağlayacağını belirtiyor.

Editör: TE Bilişim