Tritec Marine ve Stena LNG, yenilikçi bir "SAFE Bunker" (Güvenli Yakıt İkmal Gemisi) konsepti oluşturmak için işbirliği yapıyor.

Şirketlere göre, nakliye endüstrisi giderek yeni yakıt alternatifine döndüğü için, LNG ikmal çözümlerine artan bir ihtiyacı karşılayan yeni bir tasarımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Amaç, sadece LNG ikmalini güvenli ve verimli bir şekilde tamamlamayı garanti etmekle kalmayan, aynı zamanda gemiler arasındaki teması da ortadan kaldıran bir gemi geliştirmekti.

Şirketin tasarımıyla ilgili açıklamasına göre, “21. yüzyılın üçüncü on yılına girerken, LNG yakıt ikmal endüstrisi, on yıl boyunca gelişip ve sonrasında devam etmesi beklenen ve önemli büyüme içerisinde olan bir trend.” dedi.

Tritec ve Stena'ya göre, LNG'nin nakliye endüstrisi için uygun bir alternatif yakıt olarak tanıtılması, çeşitli gemi türlerine hizmet vermek için geleneksel ikmal gemisi tasarımını revize etme ihtiyacını yaratıyor. Geleneksel akaryakıt sektöründe yaygın olan bordalar arası yan temasın, kaplamada potansiyel ezik ve boyaya zarar verme riski yarattığından, mal sahipleri için kabul edilemez olduğunu vurguladılar.

Bu özellikle  daha fazla LNG yakıt alternatifine yönelen kruvaziyer endüstrisi için bir problem teşkil ediyor.

Tritec ve Stena’nın SAFE Bunker (güvenli ikmal) konsepti, gemi etkileşimini azaltmak da dahil olmak üzere tüm bu zorlukları karşılamak için geliştirildi. Gemi, çift yakıtlı dizel-elektrikli motorlar, pruvada ve kıçta podded itiş ile tasarlanmıştır. Kapsüller, yakıt ikmali işlemleri sırasında dinamik ve mobil konumlandırmanın kullanılmasını mümkün kılıyor. Ek olarak, kargo kontrol odasının yaşam mahalinin üst kısmına yerleştirilmesi,  dinamik konumlandırma kabiliyeti ile birlikte daha az elverişli hava koşullarında bile iki gemi arasındaki teması daha da azaltarak güvenli yakıt ikmali işlemini mümkün kılacak.

Tasarım, 2C tipi tanklar ve ofset konaklama ile 7.500 m3 yük kapasitesine sahip bir LNG bunker / ikmal gemisidir. Şirketlere göre, SAFE Bunker “mevcut yasal çerçevenin sınırlarını zorluyor”, ancak Ekim 2019'da Amerikan Denizcilik Bürosu (ABS) tarafından prensip olarak onaylandığını belirtti.

Editör: TE Bilişim