Damen Tersaneler Grubu, Arjantinli Servimagnus'a çok amaçlı Kesici Emici Tarama Gemisi (Cutter Suction Dredger 500) sattı. CSD, Buenos Aires eyaletindeki su yolları programı üzerinde çalışacak. Modüler tarama gemisi şu anda Hollanda'da yapım aşamasında ve bu sonbaharda Güney Amerika'ya gönderilecek.

Damen Tersaneler Grubu satış müdürü Americas Ezequiel Najmias, “Şu anda Arjantin'de önemli bir tarama projesi var. Buenos Aires eyaletindeki en büyük nehirlerden biri olan Salado Nehri'nde büyük bir bakım/tarama çalışması yapılıyor.

Bölgedeki ağır seller, son on yılda tarım ve hayvancılığı tehdit eden düzenli bir durum haline gelmiştir. Damen CSD500 gemisi, bakım tarama işini ileriye taşımak için Servimagnus'un yerel tarama filosuna eklenecek.

Modüler tarama gemisi, bir dizi standart opsiyonel kullanılarak özelleştirilecektir. Bunlar, çalışma kabininin altına yerleştirilen bir günlük konaklama, sıkıştırılmış toprakları parçalamak için ağır hizmet tipi kesici kafa, sığ su taraması için bir kama parçası ve tarama çalışmalarının takibi için bir konum görselleştirme sistemi içeriyor. Ayrıca, emme tarama makinesinin faaliyetlerini kaydetmek için radyoaktif olmayan bir ölçüm sistemi ile teslim edilecektir.

Kesici emici tarama gemisi, şu anda Hollanda Nijkerk'teki Damen tersanesinde yapım aşamasında. Tarama gemisi Güney Yarımküre için ilkbaharda hazır olacak ve Arjantin'e gönderilerek orada Servimagnus filosuna katılacak.

Editör: TE Bilişim