Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği, Güney Kore’nin rotor yelken sistemi teknolojisi için bir klas kuruluşundan onay alan ilk gemi inşa şirketi olduğu bildirildi.

ULCC ve LNG tankerlerine uygulanamsı için AIP onayı aldı!

Gemi inşa tersanesine, çevre dostu rotor yelken gemi teknolojisinin ULCC ve LNG tipi tankerlere uygulanması için DNV'nin prensip onayı (AIP) verdiği bildirildi.

Bilinen en eski çevre dostu yardımcı itiş gücü teknolojilerinden biri olan rotor yelken konsepti ilk olarak yaklaşık 100 yıl önce Alman mühendis Anton Flettner tarafından tanıtılmıştı. Bir geminin güvertesine monte edilen rotorun, rüzgardan elde ettiği kuvvetten ek güç sağlamasına konsepti üzerine kurulmuştur. DÖYE (Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği), sistemin hacmine göre önemli bir avantaj sağladığını, kurulumu ve yönetiminin kolay olduğunu belirtti.

IMO Enerji Verimliliği Endeksi'ne göre yüzde 5'in üzerinde yakıt tasarrufu sağlayacak!

DÖYE, sürecin bir parçası olarak yapılan değerlendirme sonucunda, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Enerji Verimliliği Endeksi'ne (EEDI) göre yüzde 5'in üzerinde yakıt tasarrufu sağlayacağını gösteren bu sistemin uygulamasını analiz ettiğini açıkladı.

''Gelişime odaklanacağız ve kendimizi sürekli araştırmaya adayacağız!''

Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi başkanı Choi Dong-gyu; "Şirket, giderek güçlenen küresel çevre düzenlemeleriyle başa çıkmak için aktif olarak araştırma faaliyetleri yürütüyor. Gelişime odaklanacağız ve kendimizi sürekli araştırmaya adayacağız." ifadelerini kullandı.

Rotor yelken teknolojisi, ilk modern projelerin yeni gemi tasarımlarına dahil edilmek üere çalışmalar yürütülen son on yılda ümit verici bir teknoloji olarak yeniden ortaya çıkmaya başladı. Maersk ve Viking Line da dahil olmak üzere büyük deniz taşımacılığı şirketleri, son zamanlarda teknolojinin seyirde olan gemilerde kullanımını test ediyor. Ek olarak, teknolojiyi modern deniz taşımacılığına uygulamak için bir dizi tasarım konsepti sunulmakta.

Norsepower Rotor Sails 6. anlaşmasını duyurdu!

Norsepower Rotor Sails geçtiğimiz günlerde, teknolojisinin kurulumu için altıncı anlaşmasını imzaladığını duyurdu. Bu yıl için planlanan kurulum, bir dökme yük gemisinde bugüne kadarki en büyük kurulum olacak. Ayrıca, dünyanın önde gelen kuru yük hatlarından biri olan Oldendorff Carriers, kısa süre önce kuru yük gemileri için rüzgar destekli tahrik teknolojisini tasarlamak ve test etmek için 2022'de tamamlanması planlanan ortak bir geliştirme projesine katılacağını duyurdu.

Ocak 2021'de Kore Gemi İnşa ve Offshore Mühendisliği, gemiler için kanat yelkenli yardımcı tahrik sistemi için gelen DNV'den farklı bir AIP aldığını açıkladı.

Koreli gemi yapımcıları, gelecekteki rekabetçi konumlarını geliştirmek için yardımcı teknolojilerin kullanımını hızlandırmak için çalışıldığını belirtiyor. DNV, rüzgar destekli tahrik sistemlerinin sertifikasyonu için bir standart geliştirdiğini açıkladı. DNV yakın zamanda yeni bir ek sınıf gösterimi olan WAPS'ı (Rüzgar Destekli Tahrik Sistemi) tanıttı.

Editör: TE Bilişim