NNS, son iki gün içinde 44 yeni vaka açıkladı ve rakam toplamda 340'a çıktı. Ingalls Shipbuilding ise çarşamba günü 28 yeni vaka bildirdi ve rakam toplamda 230'a çıktı.

Tersaneler ABD Donanması için kritik öneme sahip. Ingalls, donanmanın yük beygirleri olan Arleigh Burke sınıfı muhripleri tedarik ediyor.

NNS ise dünyanın tek nükleer motorlu taşıyıcı üreticisi ve şu anda yeni nesil Ford sınıfını teslim etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Tersaneler COVID-19 dönemindeki zorluklara rağmen açık kaldılar ve NNS başkanı Jennifer Boykin’in çarşamba günü yaptığı açıklamada tersanelerin açık kalacağı söylendi.

Mississippi'nin en büyük işverenlerinden biri olan Ingalls Shipbuilding'deki salgın, hükümetin endişelerini artırıyor. Missipi Valisi Tate Reeves; "Biliyorsunuz, bu büyüklükte bir salgında, eğer 100 yeni hastaya sahipseniz bunların 17'sinin hastaneye yatırılması gerekecek. Bu, bir ilçedeki tüm yoğun bakım yataklarının meşgul olması demek. ... Hem de çok hızlı bir şekilde… Ben bundan endişeliyim ve durumu izlemeye devam ediyoruz " dedi.

Editör: TE Bilişim