Ever Given isimli mega konteyner gemisinin Süveyş Kanalı’nda karaya oturarak dünya ticaretini sekteğe uğratmasının ardından Süveyş Kanalı Otoritesi (SCA), Çin merkezli bir gemi inşa şirketiyle 5 adet yeni römorkör inşa edilmesi için anlaşma imzaladı.

Kanalın işletmesinden sorumlu Süveyş Kanalı Otoritesi (SCA) Başkanı Usame Rabie yaptığı açıklamada, Süveyş Kanalı Otoritesi'nin Çin merkezli bir gemi inşa şirketiyle beş römorkör inşa edilmesi üzere anlaştığını ve sözleşmenin çok yakında imzalanacağını söyledi.

Rabie, Çin merkezli gemi inşa şirketinin ismini vermese de beş römorkörün her birinin 80 tonluk çeki gücüne sahip olacağını kaydetti.

Rabie verdiği demeçte; "Çin merkezli bir gemi inşa şirketi ile ilk römorkörün 14 ay, ikincisinin 20 ayd ve beş römorkörün tamamının üç yıl içinde Mısır'a teslim edileceği konusunda anlaşmaya vardık.'' ifadelerini kullanarak; ''Çin ile daha büyük römorkör inşasında işbirliği yapmamız mümkün." diye ekledi.

Rabie, SCA'nın yalnızca Süveyş Kanalı'nda syir emniyetini sağlamak için değil, aynı zamanda kanalın içinde ve dışında kurtarma operasyonlarına hazırlanmak için filolarındaki tarak gemisi ve römorkör sayısını artırdıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim