Çin, dünya üzerinde az sayıda bulunan ilk tam elektrikli römorkörünün hizmete başladığını bildirdi.

Dünyanın ilk tamamen elektrikli römorkörü Türk tersanesinde inşa edilmişti!

Diğer yandan dünyanın ilk tamamen elektrikli römorkörü olan, Navtek Naval Technologies'in tasarlayıp inşa ettiği ZEETUG, TK Tuzla Tersanesi'ndeki inşasının ardından GİSAŞ bünyesinde göreve başlamıştı. Zero Emissions Electric Tug'ın kısaltması olan 'ZEETUG-30' dünyanın ilk tamamen elektrikli römorkörü olarak biliniyor. ABD'nin ilk elektrikli römorkörü ise Crowley Maritime için inşa ediliyor ve 2023 yılında hizmete gireyecek.

Yungang Electric No. 1, 16 Ağustos'ta hizmete girdi!

Yungang Electric No. 1 adı verilen römorkör Sarıdeniz üzerindeki Çin limanı Lianyungang'da 16 Ağustos'ta hizmete girdi.

Römorkör, güç kaynağı olarak, geleneksel römorkörlerinkine benzer şekilde 4000 beygir gücüne ulaşabilen bir batarya takımı kullanıyor.

8 saate kadar çalışabilecek!

Elektrikli römorkör, Lianyungang Liman Holding Grubu tarafından inşa edildi. Toplam uzunluğu 35 metre, genişliği 10 metre olan römorkörün 13 knot azami hıza ulaştığı belirtiliyor. Römorkör, şarj olmadan sekiz saate kadar çalışabilecek.

300 ton yakıt tüketimi tasarrufu!

Tahminlere göre, elektrikli römorkör her yıl yaklaşık 300 ton yakıt tüketimi tasarrufu sağlayacak ve her yıl yaklaşık 900 ton karbon emisyonunu azaltacak. Bu rakamın da 400'den fazla arabanın emisyon azaltımına eşdeğer olduğu vurgulanmakta.

Editör: TE Bilişim