Çin, denizcilik operasyonlarındaki varlığını genişletmeye yönelik yaptığı çalışmalardan biri olarak, en büyük bilimsel deniz araştırma gemisini inşa etmeyi planladığını duyurdu.

CSSC inşa edecek!

Çin Devlet Gemi İnşa Şirketi (CSSC) ve Guangdong Akıllı İnsansız Sistem Enstitüsü, gemiyi inşa etmeyi kabul etti. Bildirildiğine göre geminin Güney Çin Denizi'ne konuşlandırılması planlanıyor.

116 metrelik gemi elektrikli tahrik sistemine sahip olacak!

Çin’in güney Guangdong Eyaleti’nde CSSC’nin Guangzhou Tersanesi’nde inşa edilecek olan gemi, elektrikli bir tahrik sistemi ile donatılacak. 10.100 tondan fazla deplasmana sahip olacak gemini 116 metre uzunluğa, 21 metre genişliğe ve 2,5 metre drafta sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca geminin köprü üstünün 360 derecelik benzersiz bir görüş açısına sahip olacağı belirtiliyor.

Gelişmiş yeni teknoloji ile donatılacak!

Geminin, DP2 dinamik konumlandırma sistemi dahil olmak üzere birçok gelişmiş yeni teknolojiye sahip olacağı edinilen bilgiler arasında.  Çinli yetkililere göre, geminin inşası bilimsel deniz araştırmalarının disiplinli bir şekilde yapılmasını sağlayacak ve Çin'in deniz araştırma yeteneklerini genişletecek. Gemi, Multibeam echosounder, singlebeam echosounder ve sondaj gibi çeşitli bilimsel keşif ekipmanları ile donatılacak.

Çin'in şu anda deniz araştırmaları için 60 kadar gemiyi görevlendirildiğine inanılıyor. Tamamlandığında gemiyi işletecek olan enstitü, Shenyang Otomasyon Enstitüsü tarafından işletilen bir kamu kuruluşu olacak.

Yeni geminin inşası ve işletmeye alınma tarihi hakkında hiçbir ayrıntı paylaşılmadı.

Editör: TE Bilişim