Sri Lanka'daki Colombo Tersanesi, Norveçli armatör Misje Eco Bulk AS için elektrikle çalışan yeni bir çevre dostu dökme yük gemisi sınıfının yapımına başlamaya hazırlandığını açıklandı. Bu sipariş, son zamanlarda Norveçli bir armatörün dünyanın bu bölgesindeki tersanelerden yenilikçi gemi tasarımları inşa etmek üzere imzaladığı ikinci sözleşme oldu.

Sri Lanka'da inşa edilecek bu dökme yük gemileri, aynı boyuttaki geleneksel dökme yük gemilerine kıyasla daha düşük emisyonlara sahip olacakları için yenilikçi olarak adlandırılıyorlar.

5000 brüt yük taşıma kapasitesi

Her biri yaklaşık 293 fit uzunluğunda olan gemiler bir pil sistemi aracılığıyla ek güç sağlayan elektrikli hibrit sisteme sahip 4 zamanlı bir dizel motorla çalıştırılıyor. 5000 DWT yük kapasitesine sahip olacaklar. Tahıl, kereste, birim yükler ve konteynırlar dahil olmak üzere çeşitli kargoları taşıyacaklar.

Bu yenilikçi dökme yük gemilerinin konsepti ve temel tasarımı Wartsila Ship Design Norway AS tarafından geliştirildi ve detaylı tasarım çalışmaları Colombo Tersanesi tarafından yürütülecek.

Sri Lanka Hükümeti'nin yüzde 35 hissesine sahip olduğu Colombo Tersanesi’nin, özellikle çevre dostu dökme yük gemileri, kablo döşeme ve onarım gemileri, hizmet operasyon gemileri ve benzerlerinin inşası için Avrupa pazarını hedeflediği biliniyor.

Editör: TE Bilişim