Brezilya Donanması'nda 21 yıldır  hizmet veren Clemenceau sınıfı  uçak gemisi 'NAe São Paulo' söküm için Aliağa'ya getirilecek. Donanmaya ait geminin gövdesi geçtiğimiz hafta açık artırmaya çıkarıldı . Gemi, Türk tersanesi SÖK Denizcilik ve Tic. A.Ş.'yi temsilen etkinliğe katılan Rio de Janeiro şirketi Cormack Marítima tarafından satın alındı.

Cormack Maritima Müdürü Jorge Cormack, hizmet dışı bırakılan geminin Mayıs- Haziran ayları arasında Türkiye'de sökülmek üzere gönderileceğini söyledi. São Paulo, ilk olarak 1963'te Fransız Donanması tarafından 'Foch' adıyla görevlendirildi. 2000 yılında Brezilya Donanması'nda hizmete başladı ve burada Brezilya Donanması'nın yeni amiral gemisi oldu. 

Geminin nerede ve nasıl sökülebileceğine dair son söz Fransa'dan geldi. Çünkü iki ülke arasında imzalanan anlaşmadaki bir maddede, geminin AB onaylı geri dönüşüm tesislerinde, güvenli ve çevreye uygun bir şekilde sökülebilir maddesi yer alıyordu. Brezilya Donanması ise, uçak gemisi São Paulo'nun satışı hakkında henüz bir yorum yapmadı.

Kaynak: denizticaretgazetesi /airway.com.br

Editör: TE Bilişim