Dünyanın en büyük RoRo operatörlerinden Stena RoRo firması ile Sedef Tersanesi arasında, Stena Lagan (NB 207) ve Stena Mersey (NB 209) isimli gemilerin, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış olan en büyük boy verme projesi olma özelliğine sahip projelerin yapılması için 29.03.2019 tarihinde imzalar atılmıştı.

İki modern RoPax feribotunun yeni isimlerinin resmileştiği açıklandı. Her iki feribotun da 2021 yılında İsveç Nynäshamn ile Letonya Ventspils arasındaki rotada faaliyet göstereceği ve 36 metre boy verme projesinden sonra 226 metre boyuna çıkan gemilerin yük kapasitelerinin yüzde 30 daha fazla olacağı belirtiliyor.

Yeni isimler: Stena Baltica ve Stena Scandica!

Düzenlediği anket ile mevcut müşterilerinden 600'e yakın isim önerisi alan şirket gemilerin isimlerinin Stena Scandica ve Stena Baltica olarak değiştirilmesine karar verdi. İki modern RoPax gemisi, 2005 yılında İtalyan tersanesi Visentini'de inşa edilmiş ve geride kalan son 10 yıl boyunca Belfast ile Liverpool arasındaki İrlanda Denizi rotasında Stena Lagan ve Stena Mersey isimleriyle faaliyet göstermişti.

Proje bittiğinde 222 metre olacaklar!
36'şar metre boy verilecek iki gemi dönüşümden sonra 222 metre uzunluğunda olacak. Böylece kabin sayısı 200'e, yolcu kapasitesi 970'e çıkacak. Gemilere ayrıca hibrit scrubberların da takılacağı belirtildi.

İlk geminin çalışmaları bu yılın ilk çeyreğinde bitecek!

Sedef Tersanesi’nde Ağustos ayında Stena Lagan isimli geminin ortadan kesilmesiyle başlayan, baş kısmında ve iç dizaynında da değişikliğe gidilen çalışmanın bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanması, hemen ardından da hemen Stena Mersey isimli gemiye geçilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim