BW Gemini isimli VLGC tipi gemi, LPG çift yakıtlı tahrik sistemine ilk dönüşümünden sonra haftalık deniz denemelerine başladı. Geminin ana motoru geleneksel yakıt ile LNG arasında geçiş yapabilecek. Bu dönüşüm, BW'nin filosundaki gemileri daha verimli ve çevreye duyarlı hale getirmek için yürrütüğü faaliyetlerin bir parçası. 

2015 yılında inşa edilen LPG tankeri BW Gemini, toplam224 metre uzunluğa sahip ve 54.500 DWT kapasiteli bir gemidir. 84.000 metreküp gaz taşıma kapasitesine sahiptir. Gemi, Çin'in Shenzhen kentindeki Yiu Lian Tersanesinde, yaklaşık 60 gün süren ve LPG için güverte tanklarının montajını içeren bir süreçle yeniden donatıldı.

900 cbm kapesiteli bu tankların her birinin 89 ton ağırlığında ve 6 metre çapında olduğu biliniyor. Çepeçevre kalın bir yalıtım malzemesi ile çelikten yapılmış tanklar, LPG çift yakıtlı tahrik motoruna güç sağlamak için kullanılacak LPG'yi depolayacak.

BW'ye göre ana motor, geleneksel yakıt ve LPG arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecek. Şirket, karbondan arındırma ve sürdürülebilir deniz taşımacılığı için faaliyetler yürütürken, LPG'yi yakıt olarak kullanmanın hem öncü hem de umut verici bir çözüm olduğunu söylüyor.

Bu dönüşüm projesi ile özel yeni inşa siparişlerine gerek kalmadan şirketin hedeflerine ulaştığının altı çizildi. 

Editör: TE Bilişim