Carnival Corporation, pandemiden sonra kruvaziyer operasyonlarına devam etmeyi beklediğine dair açıklamalar yapıyor olsa da, kruvaziyer endüstri liderinin maliyetlerini karşılamayan kruvaziyer gemilerini geri dönüştürmeye gönderdiği yönünde spekülasyonlar artıyor.

Dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi operatörü yaz boyunca, filosundaki eski, düşük performans gösteren gemilerin filosundan ayrılmasını hızlandırmak için adımlar atacağını duyurmuştu.

Daha önce Carnival Corporation, sattığını bildirdiği ancak henüz yeni sahiplerine teslim etmediği dört gemiye ek olarak, yaz boyunca filosundan dokuz gemiyi çıkaracağını duyurdu. Bu gemilerin kimlikleri geçtiğimiz ay belli olmuştu.

Bu gemilerden en eski olan Carnival Fantasy ve Carnival Inspiration cruise gemileri sökülmek üzere Aliağa’ya getirilmişti.

Bu sefer 1995 yapımı Carnival Imagination Curacao da filodan ayrıldı ve AIS verileri Aliağa, Türkiye'ye doğru seyrettiğini gösteriyor.

Carnival Cruise Lines, daha önce, geminin hizmete geri dönüş için belirlenmiş bir tarih olmaksızın uzun vadeli bir şekilde havuzda bekleyeceğini duyurmuştu. Ancak spekülasyon, önceki iki Karnaval gemisinin, hurdaya çıkarlmak için aynı rotayı izlemeden hemen önce Curacao'ya ekipmanları ve yüklerini bırakmak için uğramış olmaları, ihtimali daha da güçlendiriyor.

Carnival Corporation'ın filosu Şubat 2020 itibarıyla 105 gemiye sahipti ve o zamandan beri dokuz işlem açıklandı. En eski gemilerden ikisi, Carnival Fantasy ve Carnival Inspiration, Türkiye'deki geri dönüşüm tesislerine gönderilmişti.

Editör: TE Bilişim