Ayden Marine tarafından dizayn edilen ve inşa çalışmalarına yaklaşık 1,5 yıl önce başlanan arabalı yolcu feribotu suya indi.

Marmara Ro-Ro S.S Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi tarafından inşa ettirilen feribot Marmara Denizi’nde faaliyet gösterecek. 90 metre boyunda 22 metre genişliğindeki feribot bu bölgede çalışan en büyük kabotaj yolcu gemisi olarak dikkat çekiyor. Yalova’da kurulu olan Türkoğlu Tersanesi’nde törenle suya indirilen feribot 500 yolcu, 150 araç taşıma kapasitesine sahip.

Bölgedeki deniz ulaşımına önemli katkı sunması beklenen feribotun tasarımını üstlenen Ayden Marine Genel Müdürü Ayçın Özsakabaşı projeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

”Geniş bir gemi olmasına rağmen şirket mühendislerimizin gece gündüz çalışarak çıkardıkları gemi formu sayesinde hız bakımından ve yakıt tasarrufu bakımından örnek bir gemi olmuştur. Bu geminin yapım süreci talihsiz bir şekilde pandemiye denk geldi fakat her türlü zorlukları aşarak armatör ve tersane işbirliğiyle böyle bir eseri ülkemize kazandırmış olduk. Tüm Marmara halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim