ARES TERSANESİ MİLLİ SAVUNMA SANAYİNDE

Türkiye İhracat Rekortmeni ARES, 105 Adet Süratli Kontrol Botu Projesi ile Milli Savunma Sanayinde Bir Kez Daha Boy Gösterdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 2017 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen birinci firması seçilen ve aynı yılın ihracat satış rakamlarına göre Türkiye’nin en büyük gemi ihracatçısı olan ARES Tersanesi, T.C. Savunma Sanayi Başkanlığınca açılan Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı 105 adet Yüksek Süratli Kontrol Botu ihalesini kazandı.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 11 Ekim 2018 tarihli Savunma Sanayi İcra Komitesi kararları doğrultusunda 2019 yılı başında tamamlanan sözleşme görüşmeleri neticesinde 18 Şubat 2019 tarihinde Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Sayın İsmail Demir ve ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Mert Kalafatoğlu katılımlarıyla sözleşme imza töreni düzenlendi.


ARES, 6 yıl sürmesi planlanan proje kapsamında, T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı için 105 adet ARES 35 FPB tipi Kontrol Botu inşa edecek.
ARES Tersanesi tarafından, ülkemiz karasularının güvenliği, yasadışı göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele için inşa edilecek ARES 35 FPB Kontrol Botları, yaklaşık 11m boya ve 35 deniz milini aşan azami sürate sahip olacak. Kontrol Botları karbon takviyeli ileri kompozit malzeme kullanılarak ve vakum infüzyon teknolojisi ile Türk Lloyd’u klas kurallarına göre inşa edilecek.
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı olan 105 adet Kontrol Botu ihalesini ARES’in 5 firma arasında en üstün teknolojiyi ve en katma değerli teklifi sunarak kazandığını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Kalafatoğlu, ileri teknoloji ile donatılmış bu botların Artvin’den Hatay’a kadar ülkemizin denize kıyısı bulunan en küçük kasabasına kadar dört bir yanında görev yapacağını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gemi inşa alanında ilk kez bu hacimde bir seri imalat projesi gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Kalafatoğlu, proje hazırlık sürecinde ülkemize sağlanacak bu katma değer için mesai mevhumu gözetmeksizin çalışan Savunma Sanayi Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkili personeline şükranlarını sunarken, ARES ailesine bu safhada gösterdikleri üstün çalışmalar için de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim