Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Ares Tersanesi’nin Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü için seri olarak inşa edeceği özgün ve yerli tasarım 122 adet Sahil Güvenlik botundan ilki suya indirildi.

Dünyanın en büyük seri yeni gemi inşası!

Ares Tersanesi'nin başladığı bu proje dünyanın en büyük seri yeni gemi inşası olarak da kayıtlara geçti.

İlk botun yakın zamanda teslim edilmesi beklenirken Ares Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç daha önce yaptığı bir açıklamada üretecekleri ARES 35 FPB botlardan 105’inin Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, 17’sinin ise Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine katılacağını söylemişti.

Botların Hopa’dan İskenderun’a kadar tüm sahillerde konuşlanacağını, 7 gün 24 saat esasına göre kullanılacağını anlatan Alanç; “Bot tasarımları bize ait. Çalışmayı da tamamen yerli donanımlarla sürdürüyoruz. 12 metre uzunluğundaki botlarımız, 35 deniz mili sürat kabiliyetine sahip. Özellikle mülteci, kazazede kurtarma, fırtınalı, yüksek denizlerde yardım götürme operasyonlarında kullanılabilecek ekipmanlarla donatılıyor. Tıbbi ekipmanlar da yer alacak. Arka tarafında da kurtarma platformu bulunacak. Yaralı ve vefat durumunda bu kurtarma platformu kullanılacak.” ifadelerini kullandı.

Türk Loydu tarafından klaslanan 160 deniz mili menzilli ARES 35 FPB’lerin uzunluğu 11.9 metre, genişliği 3,7 metre, maksimum hızının ise saatte 35 deniz mili olduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim