Katar İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ARES Tersanesi'ne 2023'ün başlarında teslim edilecek 3 Ani Müdahale Botu için bir ihale daha teslim ettiğini duyurdu. Türkiye'nin en büyük gemi ihracatçısı ve dünyanın en iyi karakol botu üreticisi unvanlarını elinde bulunduran ARES, tüm hızıyla tam yol devam ediyor. Ares Tersanesi, Katar Sahil Güvenlik'e 31 (otuz bir) gemiden oluşan yeni nesil karakol botu filosunu son altı yıl içinde başarıyla teslim etmenin yarattığı güven ile Katar'ın deniz güvenliği operasyonlarına destek olmaya devam ediyor.

60 knot'luk hızıyla kaçakçılığı önlüyor!

Gelişmiş kompozit gövdeli ve IACS sınıfı ARES 40 FIC Fast Interceptor Craft, hızlı müdahale ve eskort görevlerinin yanı sıra insan kaçakçılığı ve kaçakçılıkla mücadele operasyonlarını yürütmek için 60 knot'luk oldukça dikkat çekici bir hız kabiliyetine sahip. ARES 40 FIC, 250 deniz milinin üzerinde menzili ile Katar Yarımadası'nı çevreleyen tüm Münhasır Ekonomik Bölgeler'de faaliyt gösterme kapasitesine sahip. Botlar, çatıda elektro optik sensörlerle desteklenen, uzaktan kumandalı ve otomatik stabilize 12,7 mm'lik silah istasyonlarını taşıyabilme özelliğine de sahip.

Sözleşme duyurusu İçişleri Bakanlığı tarafından 25 Mayıs 2022 tarihinde Doha'da düzenlenen ve ARES Tersanesi'nin uzun yıllardır etkinliğin daimi katılımcısı olduğu MILIPOL Fuarı sırasında resmi olarak yapıldı.

Editör: TE Bilişim