Ares Tersanesi ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan Kontrol Botu Sözleşmesi kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün görev ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 122 bottan ilkinin inşası tamamlandı ve teslim edildi.

Ares Tersanesi yetkilileri ‘’T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü heyetlerinin katılımıyla, dünya gemi inşa arşivlerindeki “En Büyük Seri Üretim” olan Kontrol Botu Projesinin ilk bot kabulünü gerçekleştirerek, çok kritik bir kilometre taşını başarıyla geçtik’’ açıklamasını yaptı.

Ares Tersanesinin Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için inşa ettiği botlar, düzensiz göçle mücadele, arama kurtarma, kaçakçılıkla mücadele ve denizden emniyet/güvenlik operasyonları için kullanılacak.

İki adet iç dizel motor ve su jetleri ile karbon takviyeli gelişmiş kompozit kullanılarak vakum infüzyon teknolojisiyle üretilen 12 metre boyundaki ARES 35 FPB (Fast Patrol Boat-Süratli Devriye Botu) azami 35 knot sürat ve 160 deniz mili menzile sahip.

Editör: TE Bilişim