Yonca-Onuk, Katar Deniz Kuvvetleri ile 41 milyon avroluk sözleşme imzaladı

DIMDEX 2016 Savunma Fuarı, bugün sona eriyor. Fuarda yerli firmalarımız ürün ve kabiliyetlerini sergilerken, Yonca-Onuk Firması ile Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında 41 milyon avro değerinde sözleşme imzalandı.

Katar'ın Başkenti Doha'da 29 Mart'ta kapılarını açan Doha International Maritime Defence Exhibition & Conference (DIMDEX 2016) bugün sona eriyor. DIMDEX 2016 Denizcilik ve Savunma Fuarı'nda, Yonca-Onuk Firması ile Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında 41 milyon avro değerinde sözleşme imzalandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, müsteşarlık öncülüğünde milli katılım sağlanan fuarda yerli savunma sanayisi ürünlerinin ihracatında yeni bir adım atıldı. Bu kapsamda, Yonca-Onuk Firması ile Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında 41 milyon avro değerinde sözleşme imzalandı.

Bu imza ile 6 adet MRTP 20 (yüksek süratli devriye botu) sözleşmeye bağlandı. Ayrıca yüksek süratli devriye botları üzerinde ASELSAN yapımı 12,7 mm stabilize makineli tüfek platformu teslim edilecek.

Dünyanın dört bir yanından ülkelerin katıldığı Doha International Maritime Defence Exhibition & Conference (DIMDEX 2016), fuarında Türkiye'yi Savunma Sanayii Müsteşarlığı başta olmak üzere 23 firma ve kurum temsil etti. Fuarda Türkiye, SSM başta olmak üzere, TDA, MKEK, BMC, ASELSAN, ROKETSAN, MILSOFT, STM, ARES, AVS, ÖZTEK, YONCA ONUK, CTECH, TDA, ASPILSAN, HIGH TECH PORT, HAVELSAN, FEMSAN, TEKNOKAR, TRJET, ADİK, ONUR, BİTES, KİLİM gibi firma ve kurumların stantlarıyla temsil edildi.
Editör: TE Bilişim