TÜRKİYE’NİN KATAMARANLARI YALOVA’DA ÜRETİLİYOR 

Altınova’nın Tavşanlı beldesinde üretim yapan Tuna Marin, Türkiye’nin seri olarak katamaran üreten tek firması olma özelliğini taşıyor.

Tuna Marin, Türkiye’de katamaran üretimi yapan tek firma olarak dünyaya açılmaya hazırlanıyor. 4 yıllık bir geçmişe sahip firma hızlı adımlarla ilerliyor. Ankara ve Yalova Setur Marina’da showroom alanı bulunan Tuna Marin’in Yalova Satış Sorumlusu Erhan Ölçer, Türkiye’de tek katamaran üretimi yapan firma olduklarına dikkat çekti.

Ölçer, “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, halkımızın deniz sevgisini, emniyetli, dengeli, dayanıklı, konforlu ve ekonomik olarak yaşamasını amaçlayan firmamız, tüm dünya denizlerinin ve denizcilerinin tercihi olan katamaran tipi küçük-orta boy teknelerin tasarımını ve üretimini yapmakta olup, bu alanda Türkiye'de seri imalat yapan ilk firmadır” dedi.

Bu Katamaranlar Batmıyor

Discovery classic, discovery hard top, sea horse ve hunter adlarında katamaranlar ürettiklerini kaydeden Ölçer, üretimini yaptıkları teknelerin batmadığına vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Katamaran dünyanın en güvenli tekneleri. Bizim teknelerimiz batmıyor. İçinde hava kutuları var. Onlar delinse dahi su sadece hava kutularına geliyor. Bizim önceliğimiz güvenlik. İnsanlar batmayan bir tekneyle denize çıkmanın rahatlığını yaşatmak istiyoruz. Dalgada ve rüzgârlı havada sarsılmadan yol alınabiliyor. Geniş ve konforlu tekneler üretiyoruz.”

Hedef İhracat

Yurtdışından üretimini yaptıkları katamaranlara taleplerin olduğunu belirten Ölçer, “Yurt dışına ihracatı isteyenler var. Rusya ve Hırvatistan tarafından talepler var. Fakat biz adım adım ilerliyoruz. Önümüzdeki sene ihracatta başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ölçer, öte yandan Yamaha grubu ile 29 Nisan’da Setur Marina’da resmi bir ekinlik düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim