Deniz Kuvvetleri tarafında Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında iç bloklarının ilk etabı GÜRDESAN tarafından imal edildi.
Gölcük tersanesinde inşa edilmekte olan, Deniz altının iç bloklarının imalatını Savunma Teknolojileri Merkezinin (STM )altında,  Gürdesan Gemi Makine Sanayi yapmaktadır. 
Bu kapsamda ilk imalat yapılmış olup,  Milli Savunma Bakanı Sn. İsmet Yılmaz ve üst düzey katılımcıların iştiraki ile  4 Mayıs 2016 tarihinde saat 14 de teslim edilecektir.
Gürdesan yeni tip Denizaltı Projesi kapsamında toplam  840 tonluk çelik bloklarının ilk etap üretimini başarı ile gerçekleştirmiştir. 
Türk gemi inşasında yan sanayisinin gücünü ortaya koyan bu çalışma, güçlü bir yan sanayi ile her türlü üretimin mevcut olacağının da göstergesidir. 
Denizaltının  Özellikleri:
66 metre boyundaki ve 13 metre yükseklikteki denizaltıların su üstü deplasmanının bin 845, su altı deplasmanının ise 2 bin 13 ton, 
"Ayrı ayrı 5 blokun birleşmesinden oluşacak"
Yeni tip denizaltıların inşa aşamasının 5 blokun birleştirilmesinden oluşuyor  blokların ekipmanlarla donatılacağını ve tüp halinde birleştirilip diğer donatımlarının yapılabilmesi için havuza kaydırılacağını aktardı.
Projede büyük bir yerli sanayi katılım oranı bulunmaktadır. 
"Yeni denizaltılar daha uzun süre su altında kalacak"
"Yeni tip denizaltıların daha önce Gölcük Tersanesi'nde inşa edilen denizaltılardan en büyük farklarından birisi, havadan bağımsız tahrik sistemine sahip olması. Denizaltı bünyesinde bulunan hidrojen ve oksijen tanklarının tepkimesi sonucunda yakıt hücresi sistemiyle elektrik enerjisi üretilecek ve bu sistem atmosferik havaya ihtiyaç duymadan denizaltının çok daha uzun süre su altında kalmasını sağlayacak. Bu, daha önceki denizaltılara göre en büyük farkını  ortaya koyuyor.
 
Yeni Tip Denizaltı Projesi İç Bloklarının İlk Etap Tamamlanma Tören Programı
4 Mayıs 2016

Program :
14.00       Kokteyl
14.30     Konukların Yerlerini Almaları.
14. 35   Tören Programının Takdimi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.
GÜRDESAN Yönetim Kurulu Başkan Sayın Mustafa GÜRSOY’un Konuşması.
Savunma Teknolojileri Mühendisliği ve Ticaret A.Ş. (STM) Genel Müdür Yardımcısı Murat  İKİNCİ’in konuşmaları
Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. Sayın İsmail DEMİR’in Konuşması
Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın  Konuşmaları
Tören Anı Objelerinin Takdimi. Anı Fotoğrafı çekimi
16.00   Törenin Sona Ermesi
Adres: Dilovası Organize Sanayi Bölgesi 4.Kısım D-4016 sok. No:1, 41455
Telefon:(0262) 724 8546
Editör: TE Bilişim