Yatınızı güle güle kullanın prensim  
 
Arabistan Prensi Muhammed Bin Abadulaziz için Kocaeli'de üretilen yat için bir teslim töreni yapıldı. Törene Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı.

Yarın Cannes'a gönderilecek, Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Abadulaziz için Kocaeli'de üretilen en büyük motor yat, "Nourah of Riyad" için Bakanlı teslim töreni düzenlendi. 40 milyon avroya mal olan, 7 yıldızlı otel konforundaki, kapı kolları ve armatürleri altın kaplama olan motor yatın teslim törenine Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı. Tüzmen törende bir de konuşma yaptı.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin yat üretiminde dünya üçüncüsü, gemi inşa sektöründe ise dünya sekizincisi olduğunu söyledi.

7 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA MOTOR YAT

Kocaeli'de yapımına Ocak 2006'da başlanan 65 metre uzunluğunda, 16 mil seyir süratine sahip 'Nourah of Riyad'ın kapı kolları ve armatürleri altın kaplama.

Türkiye'de üretilen en büyük motor yat olan 'Nourah of Riyad' 40 milyon avroya mal oldu. Yatın, Suudi Arabistan Prensi Muhammed Bin Abdülaziz'in talebi üzerine yarın Fransa'nın Cannes kentine gönderileceği öğrenildi.

Yatta 6 misafir, 1 VIP kamarası, kral dairesi, sinema ve 20 kişilik yemek salonu, ana salon, 20 mürettebat, 1 kaptan kamarası ve jakuzi bulunuyor. Biri insan, diğeri yük için iki asansörün olduğu yatın arka kısmında helikopter pisti de mevcut.

İki koridorun bulunduğu yatta çok sayıda detay gizli. Koridorlardan biri 2 kral dairesinin bulunduğu, giriş kısmında asansör olan bölüme çıkıyor. Diğer koridor, yat personelinin servis yapması ve konuklar için tasarlanmış. Tasarım sayesinde yat sahibi istemezse personel ya da konuklarla karşılaşmadan yatta tüm ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Yatta konukların, yat personelinin, yat sahibinin koruma ve şoförün kalabileceği kamaralar da bulunuyor.

Kapı kolları, musluk başları, armatürleri ve havlulukları altın kaplama olan yatta her odanın dekorasyonu, aksesuarları farklı malzemelerden yapılmış. Banyolar ve lavabolarda çoğunluğu İtalya'dan getirilmiş farklı türde mermerler kullanılmış, televizyonlar asansör sistemiyle mobilyaların içine gizlenmiş.

Seyir feneri 'teknenin güzelliğini bozuyor gerekçesiyle' tekne sahibinin talebi üzerine teleskopik olarak yapılmış. Bu sayede fener, tekne limandayken kaptan tarafından hidrolik olarak aşağı indirilebilecek.

HER KÖŞESİNDE FARKLI MÜHENDİSLİK HARİKASI SAKLI

Tasarımı, Mega Yat sektörünün dünyaca ünlü tasarımcısı Donald Starkey tarafından yapıldı. Yatın her köşesinde farklı mühendislik, sanat ve işçilik kullanıldı.

Yatın kıç tarafındaki 2 adet büyük kapak açıldığı zaman beach club haline geliyor. Motor yat bir koya demirlediğinde suyun 50 santimetre üzerinde üzeri tik ağacıyla kaplı 120 metrekarelik bir platform oluyor. Buradan denize girip güneşlenilebilir, diğer yandan bardan faydalanıp müzik dinlenebilir.

Yatın bütün mühendislik çözümleri firmaya ait. Yatın uluslararası piyasada ikinci el olarak çok rahat satılmasını sağlayan Amerikan Loydu ve MCA sertifikaları da mevcut. Pencerelerde kırılmaz cam kullanıldı.

Editör: TE Bilişim