Gemisander'e Bilimsel Ziyaret

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LOJİSTİK PROGRAMI GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİCİLERİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ. 

Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı Bölümü Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Adem Şimşek ve Atık Yönetim Birimi Sorumlusu Kaptan Ersin Çeviker"den Gemi Geri Dönüşümü ve Lojistik anlamında bilgi alan Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş, Lojistik Topluluğu Başkanı Gülben Kıncal ve Lojistik Topluluğu Üyesi Şeyda Şimşek Dernek Başkanı Adem Şimşek ve Yönetim Kurulunu Mart ayı içerisinde yapılacak olan Uluslar arası düzeydeki Lojistik Günleri programlarına davet etti.

18-21 Mart tarihleri arasında yapılacak lojistik günleri etkinliklerine özellikle davet etmek ve geçtiğimiz Aralık ayında Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilen panel dolayısı ile teşekkür etmek istediklerini dile getiren Lojistik Programı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş “ Lojistik Topluluğunun organize ettiği program çok verimli oldu. Öğrencilerimiz gemi geri dönüşümü, atık yönetimi ve kumanyacılık sektörleri hakkında bilgi sahibi oldular ve çok ilgilerini çekti. Dernek Başkanı Adem Şimşek ve Ersin Çeviker panelde çok önemli bilgiler verdiler.” Dedi. 

CEREN ALTUNTAŞ “ ÇEVRE SAĞLIĞI VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ"NİN İYİ ÖRNEKLERİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş şimdiye kadar çevre ve insan sağlığı ve işçi güvenliği gibi konularda Tuzla gibi örneklerin kötü tablolar çizdiği görüntü ve haberlere alışık olduklarını ifade ederek

“ Gemi Söküm ve Geri Dönüşüm Bölgesi ile Lojistik destek ve Atık ber tarafı çalışmalarının Aliağa da ne kadar ileri ve olumlu bir düzeyde olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Türkiye de bu konularda güzel şeyler yaşandığını gördük. Çevre Sağlığı, İşçi Güvenliği ve Kalite Yönetimi konularında yasal boşluklar var diye biliyorduk ama bu konularda Derneğin sunumları ve yaptıkları çalışmalar bunun böyle olmadığını gösterdi. Mart ayı içerisinde yapacağımız Lojistik Günleri etkinliğimize de özellikle davet etmek için buradayız.

Uluslar arası düzeyde yapılacak bu panellerde Aliağa da Gemi Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi konularının Türkiye de ne seviye de olduğunu göstermek istiyoruz. Özellikle atıkların geri dönüşümü ve doğaya tekrar kazandırılması çalışmaları çok önemli. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konularında ki bu olumlu ve güzel çalışmaları paylaşmak istiyoruz.” Dedi. 

ADEM ŞİMŞEK “ HER FIRSATTA SEKTÖRÜMÜZÜN ÇEVRECİ BİR SEKTÖR OLDUĞUNU ANLATIYORUZ.”

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek te Türkiye"nin tek gemi geri dönüşüm bölgesi olan Aliağa da sektörün geldiği noktayı ve gelişim vizyonunu her platformda dile getirmekten kaçınmadıklarını ve sektörde çok iyi olduklarını dile getirerek

“Uluslar arası alanda Türkiye bu sektörde artık söz sahibi olmaya başlamıştır. Bilimsel anlamda ve akademik boyutta ilgi çeken bir konuma gelmek bizi mutlu ediyor. Yaptığımız çalışmaları her fırsatta anlatıyor ve kendimizi ve sektörümüzü tanıtıyoruz. Geçtiğimiz Aralık ayında Yaşar Üniversitesinde Lojistik Topluluğunun daveti ile bir sunum yapmıştık.

Arkadaşlarımız hem iade ziyareti yaptılar hem de Mart ayı içerisindeki programlarına davet ettiler. Biz de seve seve katılacağımızı söyledik. Gemi Geri Dönüşümü Sektörünün yeşil ve çevreci bir sektör olduğunu biz biliyoruz ve herkesin bilmesini istiyoruz. Özellikle iş güvenliği, işçi sağlığı ve atık kontrolü açısından çok ileri bir seviyedeyiz. Türkiye ye önemli bir katma değer sağlıyoruz ve işimizi gerçekten güzel yapıyoruz.” Diye konuştu.

Dernek Başkanı Adem Şimşek Yaşar Üniversitesi Lojistik Programı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş ile Lojistik Topluluğu Başkanı Gülben Kıncal ve Topluluk Üyesi Şeyda Şimşek"e bölgeyi gezdirerek söküm ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim