Yapı Kredi'den 130 Milyon Dolar Finansman

Yapı Kredi, dünyanın ilk elektrik üreten gemisi Karadeniz Powership Doğan Bey’in yapımında kullanılması amacıyla Karadeniz Holding’e 130 milyon dolar tutarında finansman sağladı.

Yapı Kredi, Karadeniz Holding’e, dünyanın ilk elektrik üreten gemisi Karadeniz Powership Doğan Bey’in yapımında kullanılmak üzere 130 milyon dolar tutarında kaynak sağladı. Karadeniz Holding tarafından geliştirilip yürütülen Dostluk Enerjisi (Power of Friendship) projesi kapsamında inşa edilen iki gemiden biri olan Karadeniz Powership Doğan Bey ile Irak çevresindeki ülkelerin acil elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Yapı Kredi finansmanı ile inşaatı devam eden ikinci gemi Karadeniz Powership Kaya Bey’in faaliyete geçmesiyle Basra Bölgesi’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unun karşılanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, geçtiğimiz sene imzalanan anlaşma ile dünyada bir ilkin hayata geçirilmesine katkı sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Ekonomik beklentilerdeki belirsizliğin yatırımların askıya alınmasına neden olduğu 2009 yılında isabetli bir öngörü ve inançla yüzen elektrik santrali projesinin tek finansörü olduklarını hatırlatan Açıkalın, Karadeniz Holding’in gösterdiği cesaret ve girişimcilik örneğinin de tüm dünyada takdir edildiğini sözlerine ekledi.

Finansman bulmakta zorlanan tüm doğru proje ve girişimcilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Açıkalın, inandıkları projelere uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman kaynağı yaratmaya devam edeceklerini söyledi."

Editör: TE Bilişim