SGK Yalova İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen gecede, en çok işçi çalıştırarak ilde en fazla prim ödeyen 10 firma ödüllendirildi.

SGK İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gece Sporium Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Törende bir konuşma yapan İl Müdürü Ali Gencer, “Sosyal güvenlik; toplumun tüm kesimlerini şemsiye altına alan, kulu kula muhtaç etmeden, yaşamları teminat altına alan bir sistemdir. Kurumumuz güvenirlik ve istikrar açısından önemli bir konumdadır” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise gecenin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak, “Sosyal Güvenlik alanında önemli adımlar atılıyor. Bu ülkede 10 yıl öncesini hatırlayın. Karışık bir sosyal güvenlik sistemi vardı. Sosyal güvenlik reformunu iktidarımız gerçekleştirdi” dedi.

“İşverenleri Kutluyorum”

Yalova Valisi Esengül Civelek ise şöyle konuştu:

"Sosyal güvenliğin önemli konusunda toplumun bilgilendirilmesi, sosyal güvenlikle ilgili toplumsal bilincin yükseltilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’muzun çalışmalarının ve yeni yasanın uygulamalarının topluma anlatılması amacıyla kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası’nı ilimizde çok anlamlı ve değişik etkinliklerle kutluyoruz. Bu kutlama etkinlikleri çerçevesinde bu akşam iş adamlarımızın plaket törenindeyiz. Ben zamanında tam ve en yüksek şekliyle sosyal güvenlik primlerini ödeyen, istihdam yaratan, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan ve varlıklarından gurur duyduğum tüm işverenlerimizi kutluyorum. Vatandaşa sunulan kaliteli, etkin verimli bir o kadar performansı yüksek hizmetlerinden dolayı sosyal güvenlik kurumu İl Müdürü Ali Gencer başta olmak üzere değerli çalışma arkadaşlarımı kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”

İşte O 10 Firma

Konuşmaların ardından en yüksek prim ödeyen firmalara ödülleri verildi. Törende

  1. AKSA Akrilik Kimya Sanayi adına Selda Özacar,
  2. İpek Kâğıt adına Fazıl Başaran,
  3. AK-KİM adına Sibel Demirtaş,
  4. Beşiktaş Tersanesi adına Musa Toksöz,
  5. Tersan Tersanecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Mustafa Macit,
  6. Sefine Tersanecilik adına Süleyman Akın Tuzcuoğlu,
  7. Cemre Mühendislik Gemi İnşaat Sanayi adına Necmeddin Çubuk,
  8. Vodatech Çağrı Merkezi adına Turgut Topçuoğlu,
  9. Özdilek Yalova Alışveriş Merkezi adına Serdar Baş,
  10. Uzmanlar Özel Yalova Hastanesi adına Dr. Mustafa Yılmaz’a

plaket takdim edildi.

İlk 10’a giren firmalara plaketlerini Vali Civelek, Milletvekili Coşkun, Yalova Belediye Başkan Danışmanı Sinan Giray verdi. SGK’nın en kıdemli personelleri Hikmet Akçar ve Birsel Aksar’a ve emekli sigortalı Kemal Kuyu ile Gazi Zafer Sevinç de plaketlerini Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun elinden aldı.

Gencer de Vali Civelek’e plaket takdim ederek geceye katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Ödül töreninde Yalova Musiki Derneği üyelerinden oluşan bir grup, Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Editör: TE Bilişim