Yalova Gemi İhtisas OSB'ye İzin Yok

İlhan Evcin, Yalova’ya kurulacak Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen arazi konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın olumsuz görüş bildirdiğini dile getirdi.

Milletvekili İlhan Evcin, Yalova İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı birleşimine katılarak meclis üyelerine Gemi Sanayicileri Derneği tarafından 140 hektarlık alana kurulacak Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi. Basına kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Evcin, Gemi İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti’ne yüzde 20 katılım payı ile ortaklık teklif edilen İl Özel İdaresi’nin konuyla ilgili karar vermeden kamuoyuna yanlış açıklamaların yapıldığını kaydetti.

Milletvekili Evcin, kurulacak OSB ile ilgili olarak elinde çok sayıda dosya bulunduğunu ifade ederek “Bakanlıktan 2008 yılında gelen bir yazı var. Yazı bizim 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı’nda Çiçekçilik OSB rezerv alanı olarak belirttiğimiz, şu anda Gemi İhtisas OSB kurulmak istenen yer ile ilgili. Bakanlık yazıda yer ile ilgili ‘Yerleşime uygun olmayan alan olması nedeniyle OSB için uygun görülmemiştir’ demişti. Çiçekçilik için uygun olmayan yer gemi yan sanayii için mi uygun olacak?” şeklinde konuştu.

Evcin, İl Özel İdaresi’nin müteşebbis heyete ortak olması teklifinin altında OSB alanındaki arsaların kamulaştırılmasının yapılabilmesi olduğunu iddia etti.

Vekil Evcin konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacağını sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:

“Tüm partiler bir araya gelip ortak bir basın açıklaması yapabiliriz. Benim buradaki amacım Yalova esnafının menfaati. Bunun için çabalıyorum”

Diğer yandan İl Genel Meclisi yaptığı oturumda  Gemi Sanayicileri Derneği tarafından kurulmak istenen Gemi İhtisas OSB’e ortaklık teklifi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na ek süre verilmesini kararlaştırdı.

Editör: TE Bilişim