Vicem Yat ABD'de görücüye çıktı 

SANKO Holding şirketlerinden Vicem Yacht, ABD Miami'de düzenlenen ve alanında dünyanın en büyüğü olan 21. Fort Lauderdale International Boat Showa ultra lüks tekneleri ile katılıyor.

Vicem Yacht Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Sebahattin Hafızoğlu, yazılı açıklamasında, yüzde 100 Türk sermayeli şirket olarak ABD tekne pazarında haklı bir unvana sahip olduklarını belirterek, Miami'de olduğu gibi alanında dünyanın en büyük fuarlarına katılarak, pazardaki yerlerini pekiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Vicem Yacht olarak bugüne kadar kusursuz el işçiliği ve modern teknolojinin sunduğu donanımları kullanarak ürettikleri teknelerin büyük beğeni topladığına dikkati çeken Hafızoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Vicem Yacht'ın ürettiği ultra-lux teknelerin en büyük özelliği tamamen müşteri isteğine göre tasarlanabilir olmasıdır. Miami'de açılan ve 16 Şubat'a kadar gezilecek olan boat show, dünyanın en büyük boat showu olarak biliniyor. Fort Lauderdale International Boat Show'a her yıl katılan Vicem Yacht, fuara bu yıl da kendi üretimi 4 ayrı model tekneyle katılıyor. Vicem olarak fuarda Vicem 92 Cruiser, Vicem 72 FlyBridge, Vicem 63 SportFisher ve Vicem 52 Classic modelleriyle yerimizi aldık.”

VİCEM YAT

Hafızoğlu, Vicem'in, 1992 yılından bu yana Türkiye'de ürettiği el yapımı klasik ahşap tekneleri, ABD ve Avrupa'daki denizseverlerin hizmetine sunduğunu, üretim sırasında en çok dikkat edilen konunun, müşteriye satın aldığı teknenin “kendisine özel üretildiğinin” hissettirilmesini sağlamak olduğunu, bu nedenle de projeden üretim ve dekorasyona kadar her şeyin müşterinin isteklerine uygun şekilde yapıldığını dile getirdi.

Türk el işçiliği ile üretilmekte olan malzemelerin kalitesinin, artık dünya standartlarında olduğunu, bu durumun haklı olarak Vicem Yat'a, motoryat dünyasında, “Biz bir Türk markasıyız” diyebilme avantajını getirdiğini anlatan Hafızoğlu, markalaşma yolunda emin adımlarla yol alan Vicem'in dünyada ilk 10 motoryat üreticisi içerisinde olmayı öngördüğünü kaydetti.

SANKO HOLDİNG

SANKO Holding'in temeli beş kuşak önce, 1904 yılında bir dokuma tezgahı ile atıldı. Başta grubun amiral gemisi konumundaki tekstil olmak üzere diğer sektörlerde de her zaman en son teknolojiyle çalışan SANKO, kaliteyi en üst düzeyde sağlamak için, teknolojiye, yenilemeye ve çalışanlarına yatırımlarını aksatmadı.

Beş kuşaktır tekstilde faaliyet gösteren SANKO, 1990'lı yılların başından itibaren hayata geçirdiği değişik iş kollarına girme kararı sonucunda bugün tekstil, inşaat, finans, ambalaj, enerji, gıda, iklimlendirme, iş makineleri, bilişim, denizcilik, sağlık ve eğitim alanlarında faaliyet gösteriyor.(aa)
 
 

Editör: TE Bilişim