Çok başarılı fuar dönemi geçirdik     
 
SANKO Holding şirketlerinden Vicem Yacht Üst Düzey Yöneticisi Sebahattin Hafızoğlu, global krizin etkisiyle durgunlaşan teknecilik piyasasına rağmen çok başarılı bir fuar dönemi geçirdiklerini ve yeni siparişler almayı başardıklarını bildirdi.

Hafızoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz aylarda ABD'de klasik tekneciliğin ikonu haline gelmiş Trumpy Yachts'in yeni üreticisi olarak seçilen Vicem Yachts'ın ilk Trumpy Yacht siparişini aldığını belirtti.

ABD'nin başkanlık yatı olarak bilinen ve John F. Kennedy, Franklin D. Roosevelt ve Dwight D. Eisenhower gibi efsanevi Amerikan başkanlarının kullandığı Trumpy'nun Vicem tarafından tekrar üretileceğini, son üretim teknikleri ve teknolojinin kullanılacağı yatın tasarımında orjinal dizayna birebir sadık kalınacağını dile getiren Hafızoğlu, şunları kaydetti:

“Amerikan piyasasındaki marka imajı, kredibilitesi, satış sonrası servis imkanları ve hızlı üretim kapasitesi sayesinde böylesine tarihi öneme sahip projenin üreticisi olarak seçilmekten dolayı çok gururluyuz. ABD'nin efsanevi klasik teknelerinin üretiminin tamamını Türk sermayesi, mühendisliği ve işçiliğinin bir araya geldiği Vicem Yachts bünyesinde üretecek olmamız teknecilik alanında firmamıza ne kadar güvenildiğini gösteriyor.”

VİCEM YACHTS

SANKO Holding şirketlerinden Vicem Yachts, ABD Florida'da düzenlenen Palm Beach Boat Show'da Vicem 92 Cruiser, Vicem 72 Classic, Vicem 66 Sport, Vicem 63 Sportfish ve Vicem 52 Classic olmak üzere beş teknesiyle gövde gösterisi yaptı.

Ürünlerini yat severlerin beğenisine sunan Vicem Yachts, ABD başkanlarının yatı olarak bilinen Trumpy için ilk siparişini aldı.

Yaklaşık 20 yıllık tekne üretim geçmişine sahip olan Vicem Yachts son 10 yıl içerisinde dünyanın dört bir yanında yüzen ve büyüklükleri 30 ft ile 92 ft arasında değişen 150'den fazla “semi-custom” tekneye imza attı.

Özellikle ABD piyasasında kendisine haklı bir yer edinen ve bunu bugüne kadar yapabilen tek Türk üreticisi olan Vicem Yachts, yarattığı marka imajını ABD'deki üç satış ofisi ve servis merkezleri ile güçlendirdi.

İlk olarak “Classic” serisiyle ABD pazarına giren Vicem, yıllar içerisinde ürün gamına Sportfisher ve Cruiser serilerini ekleyerek farklı müşteri kitlelerine ulaşmayı başardı. Vicem tekneleri ABD'nin en etkin teknecilik dergileri Power&Motoryacht ve Yachting'de de hakkı olan övgülerle değerlendiriliyor.

Vicem markalı, “Classic”, “Cruiser” ve “Sportfisher” serilerinin yanı sıra, Amerika'nın en büyük teknecilik grubu olan Genmar Holding'in yeni ürünü Windsor Craft'i İstanbul'daki tesislerinde yılda 50 adet olarak üreten Vicem Yachts, 2009 yılında da Amerikan başkanlarının yatı olarak bilinen ve dünya yatçılık tarihinin ikonu haline gelmis Trumpy Yachts'in yeni “exclusive” üreticisi olarak seçildi.

Global megayacht pazarındaki fırsatları gören Vicem Yachts, Antalya'daki tersanesinde “Vicem 46 m”nin üretimine başladı. Dünya çapında üne sahip 'Hollandalı Frank Mulderin dış ve mühendislik dizaynını yaptığı 46 metrelik yatın iç dizaynı bir başka Hollanda dizayn ofisi olan Artline Design tarafından gerçekleştirildi.

Vicem 46, dünyada tamamı kalıp ile yapılacak en büyük kompozit yatlardan birisi ve üretim süresi benzerlerinin nerdeyse yarısı kadar, 18 ay olacak. Dünyaca ünlü Hollanda dizayn markasıyla, Türk sermayesi ve isçiliğini buluşturan bu projenin dünya promiyerinin 2010 Monaco Yacht Show'da yapılması planlanıyor.

2006 yılında Türk endüstri devi Sanko Holding ile yaptığı ortaklıkla üretim altyapısını güçlendirmek için atağa kalkan Vicem Yachts, önümüzdeki ay dünyanın en büyük tekne üretim tesislerinden birisi olan 40 bin metrekarelik İstanbul Tuzla'daki yeni tersanesini devreye sokacak ve toplam üretim alanını 52 bin metrekareye çıkaracak.

Üretimini ve yeni projelerini yönetmek için tekne üretim endüstrisinde global çapta tanınan ve uzun yıllar Grand Banks EastBay'de üst düzey yöneticilik yapmış Bruce Livingston'i Üretim Direktörü olarak transfer eden Vicem Yachts, aynı zamanda genç Türk mühendis ve mimarlar için bir okul olma özelliğini de koruyor.

Türkiye'de Akın Öngör, Nuri Çolakoğlu, Turgut Yılmaz, Salim Erdem, Ali Sabancı gibi yat “connoisseur”lerinin severek kullandığı Vicem, dünya sularında Türk sermayesi, mühendisliği ve işçiliğinin bayrağını gururla dalgalandırıyor.(aa)
 
 

Editör: TE Bilişim