Vatandaşların Söküm Tepkisi

Altınova Bölgesinde kurulan Tersaneler Bölgesinde gemi tamiri ve sökümünün yapılmayacağı belirtilmesine rağmen ekonomik krizi bahane eden bazı tersanelerde söküm yapmaya başlaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Yalova’da sancılı geçen bir dönem sonrasında kurulan Tersanelere yönelik yapılan tüm bilgilendirme toplantılarında söküm işi yapılmayacağı belirtilmişti. Sadece yeni gemi imalatının gerçekleştirileceği ve ciddi iş istihdamının sağlanacağı tersanelerle ilgili ilk hayal kırıklığı istihdam konusunda yaşandı.

Belirtilen sayının yarısını dahi yakalayamayan istihdama gerekçe ise ekonomik kriz gösterildi.

Tersaneler şimdi krizi bahane ederek bir sözden daha dönüyor. Kriz nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten bazı tersaneler gemi tamir ve söküm işine başladı. Tersane bölgesine getirilen bu gemilerin sökümleri ise vatandaşları tedirgin ediyor.

Verilen sözlerden birisinin çok kısa sürede unutulduğundan dert yanan vatandaşlar, “Tersanelerin kurulması aşamasında yapılan tüm bilgilendirme toplantılarında söküm işinin kesinlikle yapılmayacağı belirtilmişti. Sadece yeni gemi imalatının yapılacağı ısrarla vurgulanmıştı. Ancak krizin etkilerini gerekçe gösteren bazı tersanelerde söküm işine başlandığını öğrendik. Buda bizi son derece rahatsız etmeye başladı. Eğer söküm işlerine devam edilecek olursa hep korkulan çevre kirliliği artık bir gerçek olacak” şeklinde konuştular.

 

Editör: TE Bilişim