İspanya Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 25 yıl  kadar hizmet verdikten sonra İspanya Savunma Bakanlığı tarafından 2013 yılında  hurdaya çıkarılan uçak gemisi, yapılan ihalenin ardından 2,4 milyon avro ile en  yüksek teklifi veren İspanyol-Türk ortaklığına satıldı.

İspanyol Surus Inversa ve Türk Leyal Gemi Söküm şirketleri tarafından  oluşturulan "Union Temporal de Empresas" adlı ortaklığın kazandığı ihaledeki  satışın, sunulan evrakın uygunluğunun incelenmesinin ardından resmiyet kazanacağı  belirtildi.

195,9 metre uzunluğundaki uçak gemisinde 10 bin tondan fazla çelik ve  hurda demir bulunduğu ifade edildi.

Yıllık 30 milyon avroya yakın bakım ve kullanım masrafı olduğu  belirtilen "Principe de Asturias" uçak gemisi, İspanya'daki ekonomik krizin  etkisiyle alınan tasarruf ve modernleşme planları kapsamında 2013 yılı sonunda  Savunma Bakanlığı tarafından hurdaya çıkarılmıştı.

İlk olarak 4,8 milyon avro satış fiyatı konulan gemi için alıcı  çıkmamış ve fiyat 2,9 milyon avroya indirilmişti, ancak ikinci ihalede de satış  yapılmamamıştı. 29 Eylül Perşembe günü yapılan üçüncü ihalede "Principe de  Asturias"ın belirlenen asgari fiyatın çok az üzerinde bir rakama satıldı.

Geminin satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aliağa'ya  götürüleceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim