"Hem ucuz hem çevreci gemi" nin Türk armatörü ERD Group

Gisan Tersanesi’nde inşası süren 16.500 dwt’lik kuru yük gemisi'nin % 50 ortağı bir Türk armatörü, ERD Gemicilik ve Denizcilik Aş.

ERD Gemicilik ve Denizcilik Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdoğdu Denizhaber'e özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğdu geminin teknik özelliklerini şu şekilde belirtti: Dizaynı kendilerinin talep ve yönlendirmeleri ile  Delta Marine firması tarafından yapılan, Tuzla’da kurulu Gisan Tersanesi’nde inşası süren 16.500 dwt’lik kuru yük gemisi daha az sac ve düşük çaplı makine kullanımı ile öne çıkıyor. Bu geminin çelik tekne ağırlığı sadece 3 bin 200 ton (Kapaklar hariç). Tank top sacı olması gerekenden 3mm daha kalın. Dolayısıyla hem inşa maliyeti düşük hem taşıma kapasitesi daha fazla. Gemide 2 adet 30 tonluk, 1 adet 40 tonluk 3 kreyn var.

Erdoğdu, geminin  tesliminin bu sene 7. ay ve yaklaşık maliyetinin 19 milyon dolar civarında olacağını ekledi.

Güverte Kreynleri Gürdesan'dan

Barış Erdoğdu bu geminin inşaasında ayrıca bir ilke de imza attıklarını belirterek, geminin güverte kreynlerinin ilk kez bir Türk firması tarafından yapılacağını söyledi.

Gemide yapılacak güverte kreynlerini bir Türk Firma "Gürdesan" yapıyor. Erdoğdu, bu kreynleri Çin'de üretmek isteyen ortağını bu işin Türkiye'de  kaliteli bir şekilde yapılabileceği konusunda ikna etmiş.

2. Gemi de inşaa edilecek

Barış Erdoğdu bu sene içerisinde başlanmak üzere 2. bir geminin yapılmasının da planlandığını belirtti.

Konuyla ilgili DenizHaber'de yayınlanmış önceki haberin linki:

http://www.denizhaber.com/HABER/25260/12/gisan-tersanesi-kuru-yuk-gemisi.html

Editör: TE Bilişim