Tuzla'daki 20 saatlik "vinç işgali" sona erdi

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde, işlerine 40 gün önce son verilen ve daha öncesine ait 4 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle, 20 saat süreyle "vinç işgali" eylemi yapan 6 işçi ikna edildi. 

Tuzla Tersaneler Bölgesindeki Torgem tersanesinde, Yet Denizcilik adına çalışan 6 işçi, gemi bünyesindeki ağır parçaların montajında kullanılan büyük bir vinci dün öğleden sonra işgal etti.

İkna çabaları sonuç vermeyen ve geceyi vinç üzerinde geçiren 6 işçiye, bu sabah saatlerinde alacaklarının bir kısmının peşin, geri kalanının da kısa sürede ödeneceği sözü verildi.

Bunun üzerine Ersan Tanrıverdi, İsa Ayaz, Sancar Şahin, Orhan Akkuş, Mustafa Aydın ve Ergün Yılmaz adlı işçiler, saat 11.00 sıralarında eylemlerini sona erdirdi.

Vincin üzerindeki küçük bir odada eylemin başladığı saatten itibaren durmakta olan ve rahatsızlanan Akkuş ile aç ve susuz kaldığı belirtilen diğer 5 işçiye, ilk muayeneleri olay yerine çağrılan sağlık ekibince yapıldı.

Sağlık kontrollerinin ardından işçiler, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

İşler yavaşladı

Bu arada, eylem süresince vincin kullanılamaması üzerine tersanedeki işlerin bir bölümünün yavaşladığı belirtildi.

Öte yandan, DİSK'e bağlı, Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Genel Başkanı Cem Dinç ile bir grup işçi de arkadaşlarına tersane önünde toplanarak destek verdi.

Eylemin sona erdirilmesinin ardından Dinç, yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 işçinin 14 Kasımda işten çıkarıldığını, bunlardan 21'inin ise 4 aylık alacaklarının ödenmediğini ileri sürdü.

Dinç, sendika adına ve işçilerle birlikte, bu durumun düzeltilmesi amacıyla daha önce savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İşlerinden atılan bazı işçiler, geçen ay tersane önünde eylem başlatmış, paralarının ödeneceği sözü verilmesi üzerine bu eylemlerine ara vermişlerdi.

Editör: TE Bilişim