Türkiye'nin enerji arz güvenliğine günlük 20 milyon metreküp katkı sağlayacak ve ülkenin ilk yüzen LNG ile yeniden gazlaştırma tesisi (FSRU) özelliğini taşıyan GDF Suez Neptune yüzer santrali, İzmir kıyılarına yanaştı.
Bu ay devreye alınması planlanan LNG santrali, Türkiye'nin gaz arzına günlük 20 milyon metreküp katkı sağlayacak.

Sektör yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kolin Grubu'nun İzmir Aliağa'da devreye alacağı FSRU sürecinde sona yaklaşıldı.

Fransa'dan çıkarak yaklaşık bir haftalık deniz yolculuğunun ardından 11 Aralık'ta İzmir Aliağa'da tasarlanan özel iskeleye demirleyen GDF Suez Neptune FSRU'su, bu ay içerisinde devreye alınacak.

Yıllık kapasitesinin 5,3 milyon ton olması planlanan FSRU ile Türkiye'nin enerji arz güvenliğine günlük 20 milyon metreküp gaz arzı yapılabilecek. Yüzer santral sayesinde, Türkiye'nin günlük sisteme verilebilen arz kapasitesinde önemli artış yaşanacak.

Enerji yönetiminin bu yıl Silivri yer altı gaz depolama tesisinin geri üretim kapasitesini günlük 20 milyon metreküpten 25 milyon metreküpe çıkarması, EgeGaz'ın Aliağa'daki LNG terminalinin günlük kapasitesinin 16 milyon metreküpten 24 milyon metreküpe yükseltilmesi ve bu ay devreye alınacak GDF Suez Neptune ile Türkiye'nin günlük doğalgaz arz kapasitesi 191 milyon metreküpten 224 milyon metreküpe ulaşacak.

Editör: TE Bilişim