Türkiye Avrupa Birliği'nin gemi inşa üssü oluyor

EMEK yoğun bir sektör olduğu için AB ülkelerinin gemi inşasını durdurduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "AB ülkelerinden tersanelerimize çok büyük talep var. Tuzla Tersanesi 2009'a kadar dolu. Tersane yatırımlarımızla AB'nİn gemi inşa üssü olacağız" dedi.

Dünyada gemi arzının yüzde 70'iniJaponya, Kore ve Çin'in karşıladığınıbelirten Yıldırım, Türkiye'nin kaliteli işçiliği ve Avrupa'ya yakınlığı ile tercih edilen ülkeler arasına girdiğini belirtti.

TUZLA 2009'a KADAR DOLU

Türkiye'nin lüks yolcu gemisi yapımında Avrupa'da, kimyasal tanker yapımında da dünyada dördüncü ülke olduğunu belirten Yıldırım, Süperbahis Türk tersanelerinin siparişlere yetişemediğini söyledi.

uzla tersanesinin 2009 yılına kadar dolu olduğunu ifade eden Yıldırım, Ordu Ünye ve Karadeniz Ereği isi'ndeki tersanelerin yapımının bittiğini, Karadeniz ve Akdeniz'e yapılacak tersanelerle de talebi karşılamaya çalışacaklarını belirtti.

AB ülkelerinden en çok Danimarka, Hollanda, İsveç, Almanya ve Yu-nanistan'den talep olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, "Müthiş bir talep var. Hükümetin en önemli hedeflerinden biri istihdam yaratmak. ' Yatıranlarımızla bunu yapacağız. Potonsiyel var. AB'nin gemi inşa üssü olacağız" diye konuştu.

(Haber: Hürriyet Gazetesi, Ümit ÇETİN/ANKARA)

Editör: TE Bilişim