Aslan payı Trabzon’un

SANAYİ Ticaret Bakanlığı tarafından Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı ile 150 milyon euoluk destekleme projesinde Trabzon en büyük paya sahip oldu. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 532 projenin başvurusu arasında Trabzon’un 6 milyon 136 bin euro kaynaklı iki projesinin destekleneceğini açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacak Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programıyla, 33 ildeki 47 proje, 146,8 milyon avroluk kaynakla desteklenecek proje sonuçları Bakan Nihat Ergun tarafından açıklandı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında, 532 proje arasında Trabzon’un 6.136 milyon Avro kaynaklı iki projesi desteklendi. Projelerle toplam kaynaktan ise yüzde 8’lik pay Trabzon’a kazandırıldı.

Trabzon’da desteklenecek projelerden ilki Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sunulan 2,1 milyon avro bütçeli "Peynir Altı Suyu Tozu Üretim Tesisi " projesi kabul edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı" kapsamında TTSO’nun hazırlamış olduğu "Peynir Altı Suyu Tozu Üretim Tesisi" projesine 2.100 milyon avro destek sağlandığını bildirdi. Başkan Hacısalihoğlu, projenin öncelikli olarak desteklenen ana listede yer aldığını vurgulayarak, Trabzon’a hayırlı olmasını diledi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, programa başvurusu yapılan 532 proje arasından Trabzon’un iki proje ile ana listede desteklenecek projeler arasında yer almasının büyük bir başarı olduğunu iletti. Bölge olarak da üretilen ve değerlendirmede listelerde yer alan projeler açısından bölgemizin önemli bir başarı elde etmiş olduğunu vurguladı.

Program kapsamında, Trabzon için kabul edilen, S.S. Sac Gemi, Ahşap Tekne ve Kotra İmalatçıları Küçük sanayi Sitesi tarafından sunulan, 4.130 milyon avro bütçeli "Yeniçam Tersane Sahası, Tersane 3-Tekne İmal ve Çekek Alanına "Üretim Destek Atölyesi" Kurulması oldu. Bu projede, öncelikli desteklenecek ana listede tedbir 1.3 başlığı altında yer aldı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un toplamda ana liste yer alan iki projesine sağlanan 6.136 milyon avro kaynakla önemli bir ekonomik bir değer elde ettiğini belirterek, bu uygulanacak projelerin yaratacağı katma değer ile bölgede önemli bir eksikliğin tamamlanacağını kaydetti.

Programın ikinci etabında 76 milyon avro olan bütçesinin ana listede yüzde 8’inin Trabzon’daki projelerin kazanmış olmasından mutlu olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim