"Tersanelerimiz Komada, Gemi Siparişlerimiz Dışarıda"

DenizHaber.Com yazarları yazılarıyla denizcilik sektörümüze ışık tutmaya, çözüm üretmeye devam ediyorlar. Sayın Ali Can'ın  incelemesini ilgiyle okuyacağınıza inanıyoruz.

Yazar Ali Can; yazısında yurt dışına verilen gemi siparişlerinin aslında Türkiye'de yapılıp yapılamayacağını irdeliyor. Bunu sağlamamız için yapılması gerekenler konusunda çözüm yolları öneriyor.

ALİ CAN'IN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yazarımız Ali Can Hakkında

Türk gemi İnşa sanayinin duayenlerinden biri olan Ali Can yetiştiği Haliç Tersanesi’ne Müdür olduktan sonra Denizcilik Bankası T.A.O uzun yıllar Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet etmiştir.

Özel Sektörde de çeşitli tersanelerde görev yapan Ali Can Tuzla Tersanelerinin kuruluşunda da önemli görevler üslenmiştir Ali Can 1936 yılında İstanbul’da doğmuştur.1951 yılında  Sanat: Orta Okulu birincilikle bitirmiş Sultanahmet Sanat Enstitüsünden  1960 yılında  Yıldız  Teknik Üniversitesi’nden birincilikle mezun olup Makine Yüksek Mühendisi olmuştur. Sırasıyla Camialtı Tersanesi Diyazn Şefliğinde , İstinye Tersanesi Ticaret Şefliğinde İşletme ve Planlama Baş Mühendisliğinde çalıştıktan sonra 10 Mart 1973 tarihinde öğrenci olarak girdiği ve işçi olarak çalıştığı Haliç tersanesi’ne Müdür olarak atanmıştır. 1977 yılında Denizcilik Bankası T.A.O Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Bu görevi  1984 yılına kadar devam etmiştir.

Editör: TE Bilişim