TERSANELERE KREDİ MÜJDESİ

Türkiye'nin bir dönem parlayan yıldızı olan ancak krizdeki talep daralmasından oldukça fazla etkilenen gemi inşa sektörü bir süredir Ankara'yla temastaydı. İstihdam kaybının yaşandığı ve gemilerin bir çoğunun kızaklarda kaldığı sektör teşvik ve canlandırma paketleri yaratılması yönünde taleplerini dile getirdi. Finansman konusunda ilk adım atıldı.

Gemi inşa ve ihracının finansmanı amacıyla 1 Ocak 2007-31 Aralık 2008 tarihleri arasında alınan belgesiz ihracat kredilerine ilişkin ihracat taahhütleri 2011 sonuna kadar kapatılabilecek artık. Resmi Gazete'nin 6 Şubat sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, dünya genelindeki kriz nedeniyle, belirtilen tarihler arasında gemi inşa ve ihracının finansmanı için alınan ve henüz ihracat taahhüt hesabı kapatılmamış belgesiz ihracat kredilerine ilişkin ihracat taahhütleri 31 Aralık 2011'e kadar yapılacak ihracatla kapatılabilecek.

SÜRE DE UZATILABİLECEK

Krediyi kullandıran kuruluşun onayı ile kredi vadesi de ihracat taahhüt süresine paralel olarak uzatılabilecek. Bu süreler zarfında, kredi ile ilgili yapılan işlemlere vergi, resim ve harç istisnası uygulanacak.

 

Editör: TE Bilişim