Türkiye'deki tersanelerin master planı çıkarılacak

Denizcilik Müsteşarlığı bu konuda ilk adımı atarak Türkiye tersaneler master planı yapım etüdü danışmanlık hizmetleri ile ilgili çalışmalar kapsamında ihale açü. Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu etüd çalışmalan için 3 Mayıs 2005 tarihinde firmalardan başvurular alınacak.

Türkiye tersaneler master planı yapım etüdü danışmanlık hizmeti ile bulunulan coğrafyada mukayeseli üstünlüklere sahip olabilecek tersane, gemi söküm. yat-gezinti teknesi yapım ve gemi inşa yan sanayi tesis yatınmlannın bütünsel bir plan içinde gelişimini sağlamak ve dünya pazarlarında bunların ürettikleri mal ve hizmetlerden hangilerinde hangi ölçüde ve hangi Casinometropol şartlarda pay alınabileceği gerçekçi bir şekilde belirlenecek.

20 Yıllık Hedefler Belirlenecek.

Yapılacak etüd çerçevesinde, dünya gemi inşa, gemi bakım-onarım, gemi söküm, yat yapım ve gemi yan sanayi alt sektörlerinden gelecekteki 20 yıl içinde Türkiye'nin alabileceği pay ve hedef ürünler kapsamlı bir pazar mukayeseli üstünlükler ve karlılık analizi ile belirlenecek. Ayrıca belirlenmiş hedefe ulaşılabilmesi için. mevcutların genel anlamda rehabilitasyonu dahil alınması lüzumlu hukuki, idari, mali, eğitsel finans ve teknolojik tüm ana tedbirler de yapılacak plan doğrultusunda tespit edilecek.

Belirlenmiş hedefe uygun yatırımlar İçin ülkenin bütün kıyılarına şamil yeni tesis yerleşim yerleri tespit edilecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim