AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, düzenlediği basın toplantısında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AKP´li Gülüç ve Gökçeler Belediye Başkanları, AKP´li Kdz.Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri, AKP İlçe Başkanı Adem Öztürk ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısı Nazar Kebap´ta gerçekleştirildi.

TERSANELER KAFAMIZI MEŞGUL EDİYOR.

Benim söz verdiğim bir diğer alan ise tersaneler. Hakikaten tersaneler bizim kanayan yaramız. Bunun için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Hakikaten kafamızı meşgul eden bir olay. Avrupa´ya gittiğimizde görüşmeler yapıyorduk. Tabi bizim belimizi büken en büyük sıkıntı fiyat. 20 milyon euro´ya yapılan bir gemi Çin´de 12 milyon Euro´ya yapılıyor, aradaki fark gerçektende çok açık. Hükümet nezdinde sigorta primlerini, stopajı düşürseniz, o noktaya gelmenizin hiçbir imkanı yok. Fiyat bazında ciddi sıkıntılarımız var. Bizim farklı bir yaklaşımımız olacak. Acaba diyoruz Çinlilerin yapmadığı bizim bu tersanelerde yapabileceğimiz gemi türleri neler onları araştırıyoruz şuan. Tersaneciler ile bu konuyu görüşeceğiz, seçimden sonra enaz birer kez kendilerini ziyaret ettim. Neler yapabileceğimizi onların tavsiyelerini dinledik, onlardan karşımıza birkaç tane çözüm yolu geldi. Bunlardan bir tanesi yüksek kur rejimi idi. Yüksek kur rejimi de azaldı artık. Yine önümüzdeki 1-1.5 aylık süre içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlayınca bir kez daha oturup görüşeceğiz.

BAŞBAKANA DOSYA

En son karar verdiğimiz akla yatan bir çözümü de Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza bir dosya ile ileteceğim. Biz bilim adamıyız, biz olmayacak şeyleri konuşarak yukarıyı meşgul edemeyiz. Biz alternatifleri ile birlikte somut delilleri ile birlikte bir dosya hazırlarız, sunarız ve onun akabinde sonucun gelmesini bekleriz. Ayakları yere basan önerilerle gitmeliyiz.

YAT PROJESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Alaplı ile ilgili çalışmalarımız var AYTEK projesi var bizim için de son derece önemli, yat sektörü enteresan bir sektör. Tersanelerin de ötesinde ayrı bir kategori. Yatta daha fazla yerel sektöre verilecek küçük iş kalemleri var. Binlerce kalemi var, lükse keyfe dayalı bir iş. Rakamdan daha çok zevke hitap ediyor. Bunu önemsiyorum. Kooperatif Başkanımız ile de görüştük. Alaplı´da biran evvel kurulması için çalışmalara başlattık. Önümüzdeki günlerde Denizcilik Müsteşarlığına gideceğiz. Alaplı Liman projesi var onun için girişimlerde bulunduk.

Editör: TE Bilişim