Tersaneden "ölen işçi hatalı" açıklaması 

Kocaeli Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Türkerler Tersanesi'nde geçen hafta bir işçinin kaza sonucu hayatını kaybetmesinin, işçinin kendi bilgi, beceri ve tecrübesine güvenerek aldığı anlık bir riskin olumsuz sonucu olduğu bildirildi.

Türkerler Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, yüklenici firma çalışanı Şinasi Bozkurt'un (34), tersanede 5 Mart 2009 günü talihsiz bir iş kazası sonucu hayatını kaybettiği anımsatıldı.

Kazanın, göz ardı edilen en ufak bir kişisel hatanın bile ne kadar vahim sonuçlar doğurduğunun göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İş güvenliği konusunda yapılan geniş çaplı çalışmalara rağmen, yüklenici firmanın elemanı ustabaşı Şinasi Bozkurt, tersanemiz blok imalat sahasında çalışırken geçirdiği iş kazası sonucunda Gölcük Devlet Hastanesine kaldırılırken vefat etmiştir. Tersane yönetimi olarak yüklenici firma personeli de olsa tersanemizde Türker ailesinin bir ferdi olarak kabul edilen iş arkadaşımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.”

Bozkurt'un, çok sayıda montaj parçasını vinçle taşıdığı sırada vincin altında ve çevresinde durmaması, taşıma işlemi sırasında polyester sapan kullanmaması gerektiğini bildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bozkurt'un, vincin çevresinden herkesi uzaklaştırdığı gibi kendisinin de bu alandan uzaklaşarak, riski minimize etmesi gerekirdi. Çevresinde kalması ve kaldırdığı malzemeye el ile yön vermek isterken altına girmesi, bu kazanın esas nedenidir. Kaza, işçi arkadaşımızın kendi bilgi, beceri ve tecrübesine güvenerek almış olduğu anlık bir riskin olumsuz sonucudur.”

Açıklamada, Türker Tersanesi'nin, işçi sağlığı ve güvenliği ilkelerini en üst seviyede tuttuğu, özellikle işçi sağlığı ve bireysel emniyet konusunda birey odaklı çalışmalarını her geçen gün artırdığı vurgulandı.(aa)

Editör: TE Bilişim