Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçiler Çatak ve Aydınlar köyünde son yolculuklarına gözyaşları içerisinde uğurlandı.

Ereğli'de dün meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden 4 işçi sabah saatlerinde Devlet Hastanesi morgundan alınarak Çatak ve Aydınlar köyüne getirildi. 3 işçinin hayatını kaybettiği Çatak köyüne cenazelerin gelmesi ile birlikte gözyaşları sel oldu. Şenol Tönen (33), Osman Yüksel (32) ve Mehmet Coşkun'un tabutları musalla taşlarına kondu. Cenaze törenine, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Denizcilik Müsteşarı Hasan Nabioğlu, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazelerin başına gelen aileler çocuklarını kaybetmenin acısı ile ağıtlar yakarken, Şenol Tönen' in babası Ahmet Tönen, oğlu 14 yaşında ki Volkan Tönen ve eşi Semiha Tönen tabut başında gözyaşı döktü. Tönen'in oğlu Volkan'ın, "Bizi Bırakma baba. Hani beraber gidecektik. Neden bizi yalnız bırakıyorsun" diye ağlaması yürekleri dağladı.

"BATSIN BU TERSANELER"

Hayatı kaybeden işçilerin yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, yaşanan acı olayın sorumlularının da bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi. Osman Yüksel'in eşi Hava Yüksel'in feryatları ise yaşanan acının göstergesiydi. Eşinin çok iyi kalpli birisi de olduğunu dile getiren Hava Yüksel, "Ben seni ellerimle doyurdum da işe gönderdim. İşlerim çok dedin. Bize şimdi kim bakacak. Ben şimdi kimi doyuracağım. Allahım inşallah yanar bu tersaneler. Çok kişiyi doyurduğu gibi çok kişinin de canını yaktı. En son benim canımı yaktı. Allahım sen duy sesimi yarabbim." diye ağladı.

15 YILDIR BEKLEDİĞİ BEBEĞİ GÖREMEDİ

Çatak köyünün üçüncü işçisi Mehmet Coşkun ise 15 yıldır baba olmanın hayalini yaşıyordu. Coşkun çifti en sonunda mutlu haberi almıştı. Mehmet Coşkun baba olmanın heyecanını yaşayacaktı. Mehmet Coşkun hayatını kaybettiğinde ise eşi 4 aylık hamileydi. O çok istediği çocuğunu göremeden hayata veda etti. Cami önünde toplanan cemaat, kılınacak cenaze namazı için saf tuttu. Köyün imamı 3 ayrı cenaze namazı kıldırırken, namaz öncesinde alınan helallik ise gözyaşlarını bir kat daha arttırdı. Kılınan cenaze namazı sonrasında hayatını kaybeden 3 işçi, son yolculuklarına uğurlandı.

"TERSANECİLİK ÇOK HIZLI BÜYÜDÜ SEKTÖRDE EĞİTİMSİZLİK VAR"

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, bölgede tersaneciliğin çok hızlı büyüdüğünü ve bu nedenle de eğitim konusunda eksiklikler olduğuna dikkat çekti. Erdem, "Bölgedeki tersaneciliğin hızlı gelişmesinin sıkıntıları bunlar. Hiçbir tersane sahibi hiçbir iş yeri sahibi işçisinin ölmesini istemez. Bu kazadan dolayı çok üzüntülüyüz. Olmaması gerekirdi. Ama nasıl olduğu konusunu hukuk inceliyor. Bahsedildiği gibi meydana gelen kazada iskele göçmüyor. İskeleni üzerine aynı anda 6 arkadaşımızın çıkması sonrasında işçi arkadaşlarımızın olduğu platform çöküyor. Bu kazanın olmasını eğitimsizliğe de bağlayabiliriz." dedi.

 

Editör: TE Bilişim