Terme Tersanesi Naftobulk VII'ü teslim etti

Samsun'un Terme ilçesindeki Terme Gemi İnşa Tersanesi'nde inşaatına geçen sene nisan ayında başlanan kuru yük gemisinin tamamlanarak alıcı firma Naftotrade'e teslim edildi.

Terme Gemi İnşa Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zorlu, en kısa süre içinde ikinci gemiyi inşa çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Samsun bölgesinde ilk gemi inşaatını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Zorlu, Yunanistan'daki Naftotrade Shipping firmasına 122 metre boyunda 17 metre eninde 8 bin 500 DWT tonluk kuru yük gemisi inşa ettiklerini söyleyerek şöyle devam etti.

"12 milyon euroya malolan gemiyi alıcı firmaya teslim ettik. Ancak buruk bir sevinç yaşıyoruz. Daha önceden aldığımız aynı tonajlardaki 4 adet gemi siparişimiz, dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iptal edildi. 48 milyon euro tutarındaki bu gemilerin siparişini de alarak çok daha insana istihdam sağlamak istiyorduk."

Yaklaşık 440 kişi ile çalıştıklarını belirten Zorlu, tersanede aynı anda 5 gemiyi yapabilecek kapasitenin bulunduğunu da ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim