KRİZE MEYDAN OKUYOR

Terme Tersanesi Yunanistan'dan ikinci gemi siparişi aldı

İkinci gemi yolda

Terme Tersanesi Yunanistan'dan ikinci gemi siparişi aldı. Terme Tersane A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zorlu, "İlk yaptığımız gemimizi 15 gün içinde teslim edeceğiz ve hemen ikincisine başlayacağız" dedi

Dünya genelindeki ekonomik kriz ülkelerin ekonomilerini önemli ölçüde etkilerken, Samsun'un Terme ilçesinde faaliyet gösteren ve Yunanistan'dan aldığı ilk gemi siparişini ekonomik krize rağmen büyük bir hızla tamamlayarak törenle suya indiren Terme Tersanesi A.Ş, yine aynı ülkeden ikinci gemi siparişini aldı. Yunanistan'ın Naftobulk Shipping S.A firmasına üretilen 8.500 tonluk yük gemisi 15 gün içinde ince işçiliği tamamlanarak firmaya teslim edilecek.

300 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Terme Tersanesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zorlu, ekonomik şartlara rağmen sözlerini yerine getirerek gemiyi zamanından önce bitirdiklerini belirterek, "Tersanemizde 300 işçi çalışmaktadır. Dünyadaki ekonomik kriz aldığımız bazı siparişlerin iptal edilmesine neden oldu. Ancak, verdiğimiz sözleri zamanında yerine getirmemiz bize olan güveni artırdı ve yaptığımız geminin firmasından yeni bir sipariş daha aldık. Şu andaki geminin ince işçiliği sürmekte Biter bitmez yeni siparişe başlayacağız" dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Ülke ekonomisine ve Samsun'un iş istihdamına katkı vermeyi en büyük hedef olarak seçtiklerini de ifade eden Terme Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu, "Samsunlu olduğumuzu kesinlikle unutmadık. Ülkemize ve doğup büyüdüğümüz ilimizin ekonomisine katkı vermek hayalimizdi. Bunu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ekonomik krizin azalması ve siparişlerin artmasıyla birlikte işçi istihdam sayımızda artacaktır. Tek isteğimiz bizim gibi yatırım yapan ve ülke ekonomisine katkıda bulunan işletmelere destek verilmesi ve onore edilmesidir" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim