Süperyatların Süperi ”P.J. World” Palmer Johnson tersanesi tarafından üretimine devam edilen “P.J. World”, Dünya’nın bugüne kadar üretilmiş en gelişmiş ve sofistike süperyatı olarak tanımlandı.

Rolls-Royce denizcilik bölümü Rolls-Royce Marine tarafından, dünyanın süperyat konusunda uzman tersanelerinden biri olarak gösterilen Palmer Johnson ile ortak tasarımı yapılan 267 foot uzunluğundaki “P.J. World”; sahip olduğu özelliklerin yanı sıra, çevre dostu özellikleri ile de adından çokça söz ettireceğe benziyor.

 Yatvitrini’nin haberine göre, megayat buz operasyon teknolojisi ile her türlü çevre koşulunda, Kuzey Kutbundan Antarktika’ya kadar rahatlıkla seyahat ederken, konukları en mükemmel lüks yaşamın keyfini sürdürecekler. Halen Norveç’teki tersanede üretimi devam eden “P.J. World”, 12 konuğa 27 mürettebat ile hizmet vermek üzere tasarlandı.

Moran Yacht & Ship yat brokerliği firması tarafından resmi olarak fiyatı açıklanmamış olmasına rağmen, CNN yatın fiyatının 150 milyon doların üzerinde olacağını duyurdu. “World” için, aslında süperyat veya megayat demek pek doğru görünmüyor, çünkü o gerçek bir yüzen saray. Sahip olacağı özellikler arasında bir sinema salonu, bir güzellik salonunun yanı sıra, 6 yolcu kapasiteli bir deniz altı hangarı bulunuyor. Varlıklı sahibinin güvenliğini, deniz korsanlarına karşı termal kameralar ile sağlarken , pek çok su jeti ile korumayı tamamlayacak.

Hatta, “World” megayatı LRAD (Long Range Acoustic Device) uzun menzilli akustik araçlar ile de donatılarak, özel konukların sonik silahlar ile de korunması yapılacak. Süperyatın iç ve dış dekorasyonunu Dünya’nın pek çok ödül kazanmış firması Nuvolari Lenard yapacak. “World” de dört adet Rolls-Royce Marine Bergen dizel makine bulunacak ve maksimum hızı 16,5 knot olacak.

Yatın arka üst güvertesinde yer alan helikopter pisti hareketli olarak tasarlanmış, böylelikle aynı zamanda bir helikopter hangarı da olabilme özelliğine sahip. Bir yüzme havuzu ile birlikte su şelalesi geminin helikopter pisti ile yan yana bulunuyor.pj2 Yat sahibinin özel süitinin ise, yatın süper yapısının sağlamış olduğu mükemmel bir panoramik manzarası var.

pj2

Yat sahibi süitindeki özel banyo bölümü okyanus manzaralı. Yat sahibi aynı zamanda dinlenmek için, kendi kamarasındaki özel bir oturma bölümü ile konforunu tamamlayabilir. Süperyatın iç ve dış dekorasyonunu dünya’nın pek çok ödül kazanmış firması Nuvolari Lenard yapacak. “World” de dört adet Rolls-Royce Marine Bergen dizel makine bulunacak ve maksimum hızı 16,5 knot olacak. Süperyatın iç ve dış dekorasyonunu Dünya’nın pek çok ödül kazanmış firması Nuvolari Lenard yapacak.

“World” de dört adet Rolls-Royce Marine Bergen dizel makine bulunacak ve maksimum hızı 16,5 knot olacak. Süperyatın iç ve dış dekorasyonunu dünya’nın pek çok ödül kazanmış firması Nuvolari Lenard yapacak. “World” de dört adet Rolls-Royce Marine Bergen dizel makine bulunacak ve maksimum hızı 16,5 knot olacak.

Süperyatın iç ve dış dekorasyonunu dünya’nın pek çok ödül kazanmış firması Nuvolari Lenard yapacak. “World” de dört adet Rolls-Royce Marine Bergen dizel makine bulunacak ve maksimum hızı 16,5 knot olacak. Yattaki konuklar ise ana güvertedeki süper lüks oturma dinlenme bölümünde keyifli anlar yaşayacaklar. Büyük salonda bir de müzik ziyafeti için kuyruklu piyano yer alıyor.

Alternatif olarak yattaki konuklar zamanlarını yatın plaj salonunda geçirebilirler. Yatın hemen hemen her bölümünde bir süper özellik göze çarpıyor. Bir spor salonu veya jakuzideki geçirilecek keyifli zamanlar yattaki konaklamayı eşsiz kılmak için tasarlanmış. Yatta yemek keyfi ise bir başka özel bölümde konukların saray konforunda ağırlanmasını sağlıyor.

Editör: TE Bilişim