Süpermen yolda: İngiliz operatörü Türk yapımı filosu genişletiyor

Tecrübeli İngiliz operatörü SMS Towage, Sanmar Tersaneleri'nden yeni bir römorkör satın alarak, Türkiye'nin önde gelen römorkör üreticisinin yedinci ASD römorkörünü teslim aldı. Yeni römorkör, Superman adını aldı ve belirlenmiş bir kalıptan devam ediyor - SMS filosundaki daha önceden satın aldıkları altı Sanmar römorkörünün adları:  Statesman , Scotsman , Yorkshireman, Masterman, Englishman ve Merchantman.

Yeni römorkör, inşaatçı tarafından Bogacay serisi olarak belirlenen Robert Allan Ltd RAmparts 2400 SX'in (Sanmar exclusive) tasarımı. Superman, Ulupinar serisine dayanan, ancak daha iyi bir denge için arttıtılmış kütük genişliğine ve daha büyük kanca gücüne sahip  popüler bir model olan bu tasarımın 27. örneği. 

24,4 mx 11,25 m ölçülerindeki Bogacay Serisi römorkörler, çeşitli Caterpillar motorları ve Rolls-Royce Z-drive seçenekleri ile kanca güçlerini 75 tona kadar çıkarabiliyorlar. Bu son teslimat, yaklaşık 70 ton bollard çekme gücü vermek için 2.000 beygir gücündeki ana makinelerle donatılmıştır. Buna ek olarak Superman , Fi-Fi 1 notasyonunda harici yangınla mücadele ekipmanı ve pompalara güç sağlayan özel bir Caterpillar dizel ile donatılmıştır.

Sanmar'ın genel müdürü Cem Seven, şunları söyledi: "7. römorkörün SMS'e teslim edilmesinden gurur duyuyoruz. SMS gibi saygın firmalar düzenli olarak Sanmar'a geri döndüler ve en son teknoloji römorkörlerle kalite standartlarımızı onayladıklarını ve ürünlerimizin performansını takdir ettiklerini gösterdiler. Eski yada yeni tüm müşterilerimizle iyi ilişkiler kurmayı planlıyoruz "dedi.,

,

Editör: TE Bilişim