Kimyasal ve ürün tankeri Stena Imperative, Çin'in Guangzhou limanındaki CSSC Offshore & Marine Engineering (CSSC OME)  tersanesinde teslim edildi.

IMOIIMAX niteliği bulunan tanker, 50.000 DWT MR tanker eşdeğeri kapasiteye sahip. 

Stena Bulk tarafından verilen bilgiye göre, gemi 18 adet tankla teçhiz edilmiş. Tankların her birinin kapasitesi 3 bin metreküp. Tanklarda hem bitkisel yağ hem de petrol ve petrol ürünü gibi kimyasallar taşınabiliyor. Yenilikçi teknik tasarım sayesinde, IMOIIMAX tipi tankerler çok geniş yük esnekliğine sahip olabiliyor. Aynı zaamanda yüksek emniyet ve düşük yakıt tüketimi de tankerin nitelikleri arasında yer alıyor. 

Tamamı Stena Bulk firmasına ait olan Stena Imperative adlı tanker, Stena Bulk tarafından 2012 yılında siparişi verilmiş olan 10 adet tankerin beşincisi. İlk 4 gemi 2015 yılında teslim edilmişti. Kalan 5 gemi ise 2017 yılına kadar teslim edilmiş olacak. 

Gemi, 183 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip. 

IMOIIMAX konseptinin geliştirilmesi Stena Teknik ile CSSC OME tersanesinin ortak çalışması. IMOIIMAX tankerlerinin yenilikçi tasarımı sayesinde servis süratinde yakıt tüketimi eşdeğer gemilere oranla %10-20 daha az gerçekleşmekte. 

Editör: TE Bilişim