SOLİ DURUŞU YUNANLIYI ÇARKETTİRDİ

2 kimyasal tanker, siparişi veren firma tarafından teslim alınmadığı için satışa çıkarılınca, Yunanlılar, gemileri almak için anlaşma arayışına girdi. 
 
Her biri 40’ar milyon dolar olan iki kimyasal ürün tankeri, siparişi veren Remi Maritime tarafından teslim alınmadığı için satışa çıkarılınca, Yunanlı Polemis Ailesi, gemileri teslim almak için anlaşma yolu arayışına girdi.

Geçen hafta alıcının teslimatı almamasının ardından, Yunanistan’ın Polemis ailesi tarafından yönetilen Remi Maritime’a bağlı firmalar tarafından alınan iki kimyasal ürün tankeri Soli Tersanesi tarafından kamu ihalesi ile satışa çıkarıldı. 20000-dwt, ice/class 1A gemileri Kocaeli’deki Soli Tersaneleri’nde inşa edildi. Geçen yıl mart ayında Remi tarafından satın alınan ve her birinin değeri 40 milyon dolar olarak bildirilen dört geminin son ikisi idi.

Soli Stratejik Planlama Müdürü Timur Nakkaş, tersaneye bağlı bir gecikme yaşanmadığını, sorunun tamamen önceki hak edişleri de ödemede sorun çıkaran Remi Maritime’dan kaynaklandığını bildirdi. Tüm çabanın bedeli daha da aşağıya çekmek üzerine olduğunu kaydeden Nakkaş, “İki gemiyi halka açık satışa çıkarınca, durumun ciddiyetini anlayarak yeniden müşteri kimliğine büründüler. Şu an gemilerin sahibi biziz. Geminin armatörü, önümüzdeki hafta Türkiye’ye gelecek, sorunu çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Remi’den Leonidas Polemis ise, Soli ile firması arasında bir anlaşmazlık olduğunu kabul etmekle birlikte Eylül’e kadar yetişemeyecek olan dahil olmak üzere gemilerin planlanan teslim tarihi itibariyle bitirilmediğini iddia etti.

“Durum söyledikleri kadar net değil” diyen Polemis “Birkaç konu var ve her anlaşmazlık durumunda olduğu gibi, her taraf kendisinin haklı olduğunu düşünecektir” diye ekledi. Polemis, anlaşmazlığın tahkime gidebileceğini belirtirken, dostane çözüm ihtimalinin de olabileceğini söyledi.


Perşembe Rotası

Editör: TE Bilişim